Harnaaz Sandhu, din India, a fost încoronată Miss Universe 2021

De: Ana Obretin / 13.12.2021, 13:32
Harnaaz Sandhu, din India, a fost încoronată Miss Universe 2021

Harnaaz Sandhu, din India, a fost încoronată, duminică, Miss Universe 2021, la finalul unui concurs controversat găzduit anul acesta în sudul Israelului. Într-un discurs pe scenă în timpul concursului, Sandhu i-a îndemnat pe tineri să „conștientizeze că sunt unici și că sunt frumoși, să nu se mai compare cu ceilalți”.

Concursul a avut loc în stațiunea Eilat, cu 80 de femei din întreaga lume concurând pentru titlu. Nadia Ferreira, din Paraguay, și Lalela Mswane, din Africa de Sud, s-au situat pe primul, respectiv al doilea loc. Competiția a fost găzduită de artistul de comedie Steve Harvey, care, la un moment dat, a întrebat-o pe Sandhu: „Am auzit că imiți animalele destul de bine, hai s-o auzim pe cea mai bună a ta”. Ulterior, Harvey a fost criticat online pentru această întrebare nepotrivită.

„O, Doamne, Steve, nu mă așteptam să fac asta pe scena mondială. Trebuie să fac asta, nu am altă opțiune. Pregătiți-vă, toți”, a spus ea părând surprinsă, înainte de a demonstra câteva mieunături. Sandhu a mai transmis în concurs un mesaj despre schimbările climatice.

Competiția din acest an marchează al doilea concurs Miss Universe din pandemie. Granițele Israelului au fost programate să se deschidă turiștilor vaccinați înaintea evenimentului, fapt care ar fi permis miilor de fani să participe. Dar odată cu apariția noii variante Omicron, Guvernul israelian și-a închis granițele pentru străini, cu două săptămâni înainte de competiție, afectând planurile de călătorie ale spectatorilor. Miss Franța a fost testată pozitiv pentru virus la sosirea în Israel și a trebuit să se plaseze în carantină – ieșind tocmai la timp pentru etapa preliminară de vineri. Concursul a fost, de asemenea, afectat de controverse politice, unii critici și mai multe țări cerând boicotarea – ca și în cazul evenimentelor internaționale anterioare găzduite în Israel, scrie CNN.

Guvernul sud-african și-a retras sprijinul și i-a cerut lui Mswane să renunțe la concurs, invocând comportamentul israelienilor față de palestinieni, numindu-l „apartheid”, acuzație pe care Israelul a negat-o vehement. Dar Mswane – cu sprijinul organizației Miss Africa de Sud – a ales să călătorească în Israel și să concureze. Alte figuri, printre care Miss Israel, Noa Cochva, au răspuns cu o frază devenită comună în rândul concurentelor și al organizatorilor: „Miss Universe nu ar trebui să fie despre politică”.

Israelul a fost una dintre primele țări care a început să își vaccineze populația și a atins o rată ridicată de vaccinare până în luna mai a acestui an, atunci când țara a fost abordată cu privire la găzduirea competiției Miss Universe, potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului israelian al Turismului.

CITEȘTE ȘI: Incredibil cum arată fetele de la Miss Universe fără machiaj – FOTO

Foto: Profimedia Images