Harry Potter si Fratia Alcoolului

Apropo.ro / 29.07.2009, 11:29
Harry Potter si Fratia Alcoolului
Dupa vizionarea ultimei pelicule Harry Potter, parintii protesteaza indignati de scenele in care se consuma alcool

Polemica de proportii dupa ce ultima pelicula din franciza Harry Potter – "Harry Potter si Printul Semipur" a cucerit box-office-urile din intreaga lume.

Mai multi parinti au protestat pe diverse canale media, indignati de numeroasele scene in care eroii indragitei serii consuma alcool.

Daca in precedentele filme se bea suc de dovleac si apa, de data aceasta alcoolul apare aproape ostentativ.

Hermione, interpretata de frumoasa Emma Watson, bea pofticioasa bere (domnisoara Watson a fost surprinsa si in viata reala degustand bere pana aproape de betie, vezi foto sus), Ron Weasley se desfata cu hidromel (n.a. bautura alcoolica obtinuta prin fermentarea mierii de albine), iar Harry Potter insusi se dedulceste la un pahar de lichior cu profesorii de la Hogwarts.

Imaginile in cauza i-au facut pe parinti sa fiarba. Daca pana acum mai existau scene in care alcoolul aparea direct sau indirect (amintiti-vi-l pe Hagrid ametit in unele filme), de data aceasta, potrivit New York Times, scenele sunt prea dese pentru gustul parintilor, unii cerand ca secventele in cauza sa fie eliminate din film.

In replica, psihologii spun ca aceste scene pot fi un bun prilej de dezbatere intre parinti si copii, pe tema consumului de alcool, iar casa de productie Warner Bross sustine ca secventele din ultima pelicula Harry Potter pot fi interpretate in mod diferit, in functie de intentiile fiecaruia.

Ron, Hermione si Harry

Cei trei eroi principali din seria Harry Potter, niste tineri aparent linistiti, carora a inceput sa le placa sa "citeasca"

Â