Harta infracțiunilor din Capitală, pe sectoare

Apropo.ro / 11.04.2012, 16:20
Harta infracțiunilor din Capitală, pe sectoare
Poliția Capitalei a dezvăluit statistica infracțiunilor pe sectoare. Sectorul 3 este fruntaș la ilegalități.

Statistica infracțiunilor pe sectoare, oferită de Poliția Capitalei, arată că Sectorul 3 conduce în topul ilegalităților, în București.

Conform datelor furnizate de Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, în primele două luni ale anului 2012, în sectorul 3, primar Liviu Negoiță, s-au înregistrat 2.547 de infracțiuni, în timp ce pe ultimul loc se află sectorul 5, cu 1.814. Aceleași poziții se păstrează și în cazul violurilor comise anul acesta, în sectorul 3 având loc cinci, în timp ce în zona cartierelor Ferentari și Rahova s-a înregistrat unul singur.

În evaluarea făcută pe anul trecut, în fruntea clasamentului se află sectoarele 1 și 3, cu peste 15.000 de fapte penale, iar zona condusă de Marian Vanghelie nu a depășit 12.000.

Sociologul Alfred Bulai susține că sectorul 1 este vânat de hoții din sectorul 5.

„Noi am făcut o cercetare de cartografiere a Bucureștiului, în urmă cu doi ani, pe zone infracționale. Acum, în cazul de față, se pun în discuție două chestiuni. Una dintre ele ține de mărimea sectorului, iar acolo unde suprafețele sunt mai mari, există posibilitatea să se comită și mai multe infracțiuni. O a doua problemă este aceea că furturile și tâlhariile apar, evident, acolo unde sunt bani, iar cei mai mulți bani sunt în sectorul 1″, a declarat Alfred Bulai.