Harta interactivă a Pământului de Mijloc: pornește pe urmele lui Bilbo Baggins!

De: Gabriela Voicu / 29.11.2013, 20:00
Harta interactivă a Pământului de Mijloc: pornește pe urmele lui Bilbo Baggins!
Cu trei săptămâni înainte de lansarea oficială a filmului "Hobbitul: Dezolarea lui Smaug" , Google și creatorii trilogiei Hobbitul au oferit utilizatorilor de Internet din întreaga lume posibilitatea să pornească virtual pe urmele lui Bilbo Baggins, urmărind traseul parcurs de acesta în film printr-o hartă interactivă a Pământului de Mijloc.

Cu trei săptămâni înainte de lansarea oficială a filmului „Hobbitul: Dezolarea lui Smaug” , Google și creatorii trilogiei Hobbitul au oferit utilizatorilor de Internet din întreaga lume posibilitatea să pornească virtual pe urmele lui Bilbo Baggins, urmărind traseul parcurs de acesta în film printr-o hartă interactivă a Pământului de Mijloc. Harta poate fi accesată atât din browserul Google Chrome, cât și de pe tablete și telefoane cu sistem de operare Android, dar și pe iPhone și iPad.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Harta invită utilizatorii să viziteze trei tărâmuri – Turnul Dol Guldur, Valea Fondcombe din regatul Rivendell și Trollshaws (Pădurea trolilor) -, evocând astfel momentele principale din prima parte a trilogiei, „Hobbitul: O călătorie neașteptată”, lansată pe marile ecrane în decembrie 2012. Harta interactivă a fascinantei lumi create de JRR Tolkien include încă trei tărâmuri – Great River of Wilderlands, Orașul lacustru Esgaroth și Regatul de sub Munte -, iar accesul în aceste locuri fantastice va fi deblocat cu ocazia premierei mondiale a ecranizării „Hobbitul: Dezolarea lui Smaug”, programată pentru 13 decembrie 2013.

Hobbitul: Harta interactivă a Pământului de Mijloc

Harta interactivă nu este singura supriză pregătită de Google și de creatorii filmului „The Hobbit” numeroșilor fani ai trilogiei. Pe măsură ce navighează pe tărâmurile de legendă ale Pământului de Mijloc, ghidați de vocea vrăjitorului Gandalf, aceștia au la dipoziție o serie de jocuri prin care pot intra și mai bine în atmosfera magică. Tot aici, internauții au acces la o serie de manuscrise vechi, elemente importante din povestea The Hobbit, dar și la fotografii cu personajele-cheie din film.

„The Hobbit: The Desolation of Smaug” / „The Hobbit: Dezolarea lui Smaug” este a doua parte a trilogiei inspirate de lumea de legendă a lui J.R.R Tolkien. Filmul poartă semnătura regizorului Peter Jackson (câștigător al premiului Oscar pentru regia Lord of The Rings) și continuă povestea din prima parte, „Hobbitul: O călătorie neașteptată”.

The Hobbit: The Desolation of Smaug (trailer)

În cea de-a doua parte călătoriei, Bilbo Baggins, vrăjitorul Gandalf și 12 gnomi, alături de Thorin Oakenshield, își continuă drumul plin de aventuri neprevăzute către Muntele Singuratic și Erebor, Regatul pierdut al gnomilor, unde se întâlnesc cu Smaug, unul dintre cei mai mari dragoni din Pământul de Mijloc.

Ecranizarea „The Hobbit: Dezolarea lui Smaug” este filmată cu o tehnologie revoluționară, în format HFR cu 64 de cadre de secundă, și va rula pe marile ecrane din România în 3D și IMAX 3D, începând cu 13 decembrie.