Harta parcarilor ce urmeaza a fi construite in Bucuresti

Apropo.ro / 10.10.2011, 09:37
Opt parcari subterane ar urma sa fie construite la Universitate, Piata Alba Iulia, Piata Dorobanti, Edgar Quinet, Piata Constitutiei, Walter Maracineanu, Piata Charles de Gaulle si Piata Presei.

In ianuarie 2009, primarul Sorin Oprescu anunta ca in cateva luni vor incepe lucrarile de constructii la opt parcari subterane: Universitate, Piata Alba Iulia, Piata Dorobanti, Edgar Quinet, Piata Constitutiei, Walter Maracineanu, Piata Charles de Gaulle si Piata Presei.. Acestea ar fi trebuit realizate in parteneriat public-privat.

In 2011, doar la Universitate s-au inceput lucrarile, restul parcarilor subterane aflandu-se in diverse faze ale procedurii de „dialog competitiv”.

parcare universitate

Lucrari la parcarea de la Universitate

Prima parcare subterana in parteneriat public-privat este in lucru, la Universitate. Aceasta va avea trei nivele si este prevazuta cu 420 de locuri pentru masini si 21 pentru motociclete.

Parcarea subterana de pe strada Edgar Quinet este prevazuta cu 380 de locuri. Aceasta ar trebui construita intre facultatile de Litere si Arhitectura, insa potrivit directorului Directiei Investitii din cadrul Primariei Capitalei, Bogdan Hreapca „inca nu s-a cazut de acord pe unde sa fie iesirile din parcare„.

parcarea Edgar Quinet

Pe Edgar Quinet va fi construita o parcare de 380 de locuri

Pentru parcarea subterana de pe Walter Maracineanu, initial, in studiul de fezabilitate figurau 281 de locuri. Acum, numarul acestora s-a redus cu 40. Directorul Directiei de Investitii, Bogdan Hreapca, a declarat ca numarul acestora a scazut din cauza unor copaci.

Citeste mai multe detalii despre parcarile din Capitala, pe Gandul.info