Harvard, Stanford si Berkeley, cele mai bune universitati din lume

Apropo.ro / 05.08.2007, 12:51
Harvard, Stanford si Berkeley, cele mai bune universitati din lume
Universitatile americane Harvard, Stanford si Berkeley ocupa primele trei locuri într-un top 100 al universitatilor internationale realizat, anual, de Universitatea de Comunicare din Shanghai, transmite AFP. De altfel, în topul respectiv, universitatile americane si-au adjudecat 54

Universitatile americane Harvard, Stanford si Berkeley ocupa primele trei locuri într-un top 100 al universitatilor internationale realizat, anual, de Universitatea de Comunicare din Shanghai, transmite AFP.

De altfel, în topul respectiv, universitatile americane si-au adjudecat 54 de locuri.

În topul 100 al institutiilor de învatamânt superior nu figureaza decât 33 de universitati europene si noua din regiunea Asia-Pacific, categorie la care se încadreaza si o universitate israeliana – The Hebrew University of Jerusalem.

Din Europa, Universitatea Cambridge ocupa pozitia a patra a clasamentului international si primul loc pe plan regional, în timp ce Universitatea Oxford ocupa a doua pozitie în Europa si a zecea în lume. În regiunea Asia-Pacific, cea mai buna universitate este cea din Tokyo, care se plaseaza pe pozitia 20 la nivel mondial.

Numai patru institutii de studii superioare din Franta figureaza în topul care are la baza performantele academice sau în domeniul cerecetarii, articolele aparute în publicatii precum revista Nature, numarul de premii Nobel si de alte recompense prestigioase obtinute.

Mediafax

Tags: