Hashim Thaci este pregatit pentru independenta Kosovo

Apropo.ro / 10.12.2007, 09:10
Hashim Thaci este pregatit pentru independenta Kosovo
Hashim Thaci, castigatorul alegerilor legislative din Kosovo, s-a declarat "pregatit pentru independenta", dar a refuzat sa fixeze o data-limita

Hashim Thaci, castigatorul alegerilor legislative din Kosovo si viitorul premier al provinciei, s-a declarat "pregatit pentru independenta", dar a refuzat sa fixeze o data-limita, potrivit unui interviu acordat de acesta publicatiei Journal du Dimanche.

"Kosovo este pregatita pentru independenta inca din iunie 1989 si este si in prezent", a afirmat el pentru saptamanalul francez, adaugand ca "un termen suplimentar nu va face decat sa complice procesul".

"In cazul in care Consiliul de Securitate nu reuseste sa adopte o decizie privind statutul final, colaboram indeaproape cu aliatii nostri internationali pentru a ajunge la independenta", a explicat el.

"Politica mea de cooperare cu aliatii nostri nu se bazeaza pe date-limite, ci pe principiile increderii si respectului reciproc", a asigurat el, avertizand: "Este momentul ca jocul sa se incheie! Este timpul luarii unor decizii care sa ofere noi sanse de pace, de stabilitate si de prosperitate in vestul Balcanilor".

Â