Hawken a primit o finanțare de 10 milioane de dolari

Apropo.ro / 28.02.2012, 12:41
Meteor Entertainment s-a ales cu o finanțare de 10 milioane de dolari, pentru a duce la final lansarea unui joc online intitulat Hawken.

După cum umblă o vorbă pe internet, „Shut up and take my money”, Hawken este un shooter online unde jucătorii se pot echipa cu costume imense robotizate și se bat între ei printre ruinele orașelor unei planete toxice.

Jocul este dezvoltat de o companie mică, Adhesive Games, din California, SUA, iar Meteor Entertainment va fi publisher-ul oficial al acestui produs.

Printre finanțatorii care au avut încredere in viitorul succes al acestui joc amintim de Benchmark Capital și FirstMark Capital, aceiași investitori care au susținut în trecut jocurile publicate de Riot Games, spre exemplu League of Legends.

Compania a avut succes și astăzi Riot Games are peste 35 de milioane de descărcări ale jocurilor sale și între 4 și 5 milioane de useri activi zilnic, dintre care mulți sunt dispuși să platească online pentru produse virtuale care să îi ajute în joc.

Revenind la Hawken, producătorii speră să atragă „gamerii hardcore„, încercând să promoveze noul sistem free-to-play (dar cu posibilitate de cumpărare a produselor in-game) și să creeze o infrasctructură hibridă de cloud publishing care să permită hosting-ul altor jocuri în viitor.

Hawken urmează să fie lansat pe 12.12.2012 și a atras atenția publicului datorită unor filmulețe cu gameplay-ul jocului, adunând peste 2 milioane de vizionări.

Dezvoltatorii oferă acum acces pentru closed beta test unora dintre cei 200.000 de gameri care s-au înscris ca să experimenteze primii acest shooter mecanizat.

Sperăm ca totul să decurgă conform planului și la sfârșitul anului să ne putem bucura de un shooter mecanizat și plin de adrenalină.

P.S. Trebuie menționat că la sfârșitul acestui an este așteptată lansarea și celui de-al 5-lea titlu al seriei MechWarrior, MechWarrior Online, al cărui trailer îl puteți vedea mai sus, unde jucătorii pot opta pentru o facțiune iar apoi să lupte pentru control teritorial împotriva altor jucători.