HBO dezvoltă „Tales of Dunk and Egg”, un prequel al francizei „Game of Thrones”

De: Ana Obretin / 22.01.2021, 08:47
HBO dezvoltă

O adaptare a seriei de povești „Tales of Dunk and Egg”, a cărei acțiune are loc înainte de cea din „Game of Thrones”, este în curs de dezvoltare la HBO. 

Serialul cu episoade de o oră este bazat pe poveștile fantastice ale lui George R.R. Martin, care urmăresc aventurile lui Ser Duncan cel Înalt (Dunk) și ale unui tânăr, Aegon V Targaryen (Ou), ce au loc cu 90 de ani înainte de evenimentele din cărțile „A Song of Ice and Fire”. 

Martin a publicat până în prezent trei povești din seria „Tales of Dunk and Egg”: „The Hedge Knight”, în 1998, „The Sworn Sword”, în 2003, și „The Mystery Knight”, în 2010. Cele trei romane au fost apoi publicate împreună sub titlul “Cavalerul celor șapte regate/ A Knight of the Seven Kingdoms”, în 2015.

Nu se cunosc informații despre scenaristul sau actorii din distribuția acestui serial anunțat în exclusivitate de Variety, dar surse spun că este un proiect prioritar pentru HBO. 

Reprezentanții HBO și ai scriitorului au refuzat să comenteze informațiile.

Dacă proiectul se va concretiza, acesta va fi al doilea prequel „Game of Thrones” care ajunge pe micile ecrane. 

HBO pregătește în prezent serialul „House of the Dragon”, care va fi lansat în 2022. Acesta va prezenta evenimentele care au dus la războiul civil Targaryen din Westeros, cunoscut sub numele de Dansul Dragonilor.

Fanii vorbesc de mult timp despre un serial inspirat de „Tales of Dunk and Egg”. Însă, în 2017, când televiziunea a anunțat o serie de spin off-uri „Game of Thrones”, Martin a spus că nu există planuri de adaptare a acestor povești. 

Faptul că seria este în curs de dezvoltare nu înseamnă neapărat că va ajunge pe micile ecrane. Pilotul unui alt prequel „Game of Thrones”, scris de Jane Goldman și cu Naomi Watts în rolul principal, a fost dezvoltat, dar HBO a decis în cele din urmă să renunțe la el, în 2019.

CITEȘTE ȘI: HBO a înregistrat o uriașă scădere a audiențelor în era post-”Game Of Thrones”

Foto: Profimedia Images