Heidi Klum, stil şi eleganţă… chiar şi la gătit!

De: Mioara Tronaru / 17.08.2011, 12:16
Heidi Klum, stil şi eleganţă... chiar şi la gătit!
Heidi Klum, una dintre cele mai faimoase modele ale casei Victoria’s Secret, se descurcă în bucătărie cu aceeaşi eleganţă pe care o afişează şi pe podiumul de prezentare. Heidi Klum este adepta ingredientelor bio, iar pe cei patru copii ai săi îi răsfaţă cu tot felul de preparate.

Leni, Henry, Johan şi Lou – cei patru copii ai cuplului Seal-Heidi Klum – sunt nişte norocoşi. Mama lor nu este doar frumoasă şi celebră ci şi găteşte foarte bine. „Am multe guri la masă, prin urmare, dacă nu gătesc variat, juniorii se plictisesc. De exemplu, câteodată pregătesc câte două-trei feluri de mâncare la o masă, iar fiica mea vine şi îmi spune: . Deci gătesc peşte într-o zi, gulaş în următoarea, spaghete bolognese, iar apoi – şniţel. Gătesc destul de mult!”, a declarat Heidi recent. Iar printre deserturile preferate ale copiilor, se numără şi plăcinta cu dovleac. Între timp, Heidi Klum a devenit imaginea Franke, companie care celebrează 100 de ani de existenţă.
Cătălina Matei

Plăcintă cu dovleac
Ingrediente: 1 kg făină, 400 g zahăr, 1 ceaşcă cu lapte, drojdie cât o nucă, 3 linguri smântână, 4 ouă, 1 castron cu dovleac ras, 375 g unt, zahăr vanilat,
coajă rasă de lămâie.
Mod de preparare:
Se diluează drojdia în laptele amestecat cu smântână. Se freacă spumă untul cu zahărul, după care se adaugă ouăle şi drojdia diluată. Se amestecă bine, se încorporează făina şi mirodeniile şi se frământă un aluat care se lasă să se odihnească 15 minute. Se întinde aluatul, se îmbracă cu el o tavă dreptunghiulară unsă cu unt, inclusiv pereţii tăvii. Se pune deasupra dovleacul ras amestecat cu zahărul vanilat şi coaja de lămâie, se pliază aluatul din părţi peste umplutură, se unge cu ou şi se coace 40 de minute la foc mic.