Helen Mirren a primit o stea pe ”Walk of Fame”

De: Gabriela Voicu / 04.01.2013, 10:01
Helen Mirren a primit o stea pe ''Walk of Fame''
Actrița britanică Helen Mirren a primit joi o stea pe "Walk of Fame".

Actrița britanică Helen Mirren, care a întruchipat-o pe Regina Elisabeta a II-a în filmul ”The Queen”, a primit joi o stea pe ”Walk of Fame” (Bulevardul Gloriei) din Hollywood, relatează AFP, citată de Agerpres.

În vârstă de 67 de ani, Helen Mirren a fost onorată cu această distincție în prezența dramaturgului și scenarist David Mamet și a realizatorului american Jon Turteltaub. Steaua sa, situată în fața Pig’N’Whistle, unul dintre cluburile de noapte istorice de la Hollywood, este cea de-a 2.488 -a de pe ”Walk of Fame”.

Helen Mirren

Născută în 1945 la periferia londoneză, Helen Mirren și-a început cariera pe scenă și a fost membră a Royal Shakespeare Company.

Ea a făcut primii pași în cinematografie la sfârșitul anilor ’60, abordând toate genurile, de la drama istorică la comedia muzicală, inclusiv filmul de acțiune.

Laureată cu un Oscar în 2007 pentru cea mai bună actriță în filmul ”The Queen”, de Stephen Frears, Helen Mirren a apărut de atunci în ”Tolstoi, ultima toamnă”, ”Afacerea Rachel Singer”, ”Red” sau ”Arthur, dragoste de miliardar”.