Helena Bonham Carter va juca rolul principal în drama „Nolly”, a lui lui Russell T. Davies 

De: Nicoleta Lepădatu / 24.11.2021, 09:54
Helena Bonham Carter va juca rolul principal în drama „Nolly”, a lui lui Russell T. Davies 

Helena Bonham Carter va juca rolul principal în drama „Nolly”, a lui lui Russell T. Davies, scriitorul câștigător al BAFTA din spatele „It’s a Sin”, „Years and Years” și „A Very English Scandal”.

„Nolly”, comandat de ITV, va explora ascensiunea și căderea lui Noele Gordon, una dintre cele mai faimoase chipuri de la televiziunea britanică din anii 1960 și 1970. Helena Bonham Carter va juca rolul lui Gordon în serialul în trei părți, care a fost scris de Davies și este produs de Quay Street Productions, noua casă de producție susținută de ITV Studios a colaboratoarei de lungă durată al lui Russell T. Davies, Nicola Shindler, care a produs cea mai mare parte a filmelor sale,  încă din perioada „Queer as Folk”. „Nolly” va fi prima producție realizată sub umbrela Quay Street.

„Noele Gordon a fost o femeie fascinantă, complexă, genială și curajoasă – pe care nu o cunoșteam  înainte să citesc scenariul lui Russell T. Davies”, a spus Helena Bonham Carter. „Sunt atât de încântată să ajut să spun povestea lui Nolly de mult așteptată și uitată, în mare măsură. Scenariul lui Russell este o lucrare minunată și sper că îi voi face dreptate lui și lui Nolly. Abia aștept să încep.”

Gordon (sau Nolly pentru prietenii ei) a fost o legendă la timpul ei. În rolul văduvei cu părul roșu, Meg Richardson, în serialul britanic „Crossroads”, a fost una dintre cele mai faimoase persoane din Marea Britanie. Apoi, în 1981, la apogeul succesului serialului și a faimei ei, a fost eliminată fără avertisment și fără explicații. Având în minte cuvintele producătorului serialul conform căruia „toate lucrurile bune trebuie să se încheie”, Gordon s-a trezit dat afară din serialul care fusese viața ei timp de peste 18 ani.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Actrița Helena Bonham Carter va juca în filmul Netflix „Enola Holmes 2”