Hello Kitty sărbătorește 40 de ani

De: Carmen Ulian / 18.07.2014, 13:00
Hello Kitty sărbătorește 40 de ani
Stilista japoneză care veghează asupra destinului celebrei Hello Kitty a lăudat joi longevitatea "protejatei" sale, o veritabilă mină de aur, care împlinește în 2014... patru decenii de existență.

„Există deja trei generații de fani care o iubesc pe Hello Kitty și sper deci că tot mai mulți oameni o vor iubi în viitor, la fel ca generațiile dintr-o familie”, a declarat Yuko Yamaguchi, care conduce începând din 1980 echipa Hello Kitty din cadrul companiei japoneze Sanrio.

Hello Kitty, o pisică albă cu trăsături stilizate și purtând o fundă roșie pe ureche, a văzut lumina zilei în 1974, fiind desenată de Yuko Shimizu, pentru a orna un portofel de mici dimensiuni.

Din 1980, Yuko Yamaguchi veghează asupra destinului acestui micuț personaj, multiplicat aproape la infinit pe numeroase obiecte, de la poșete la instrumente de masare a umerilor. Iar roz este întotdeuna culoarea dominantă.

Hello Kitty este principalul produs al companiei Sanrio, care a declarat pe site-ul său o cifră de afaceri anuală de 5 miliarde de dolari.