Herman Van Rompuy, convins că David Cameron ar putea pune UE în pericol!

Apropo.ro / 28.12.2012, 10:00
Herman Van Rompuy, convins că David Cameron ar putea pune UE în pericol!
Tentativele premierului britanic David Cameron de a recupera din prerogativele țării sale de la Uniunea Europeană ar putea conduce la dizolvarea blocului comunitar, a avertizat președintele Consiliului european Herman Van Rompuy într-un interviu publicat joi în The Guardian.

Cameron, care se confruntă cu presiuni din partea „euroscepticilor” din partidul său conservator, a declarat luna trecută că susține apartenența Marii Britanii la UE, dar că vede „un nou acord” care să includă o procedură de neparticipare în cazul unor probleme-cheie.

„Dacă fiecare stat membru ar avea posibilitatea de a face o selecție în politicile actuale pentru a participa la cele pe care le preferă și a le respinge pe cele care îi plac mai puțin, Uniunea în general și piața unică în particular s-ar dezintegra rapid”, a declarat Van Rompuy.

„Toate statele membre pot avea – și exprima – cereri speciale și nevoi, iar acestea sunt întotdeauna luate în considerare în deliberările noastre”, a adăugat el.

Dar potrivit lui Van Rompuy, schimbările în tratatele europene propuse de Cameron ar implica „proceduri lungi și greoaie”, care ar necesita unanimitatea celor 27 de membri.

Citește mai multe pe Mediafax.ro!

 

Tags: