Heroină în valoare de 2 milioane de euro, capturată pe A1

De: Marian Andrei / 13.06.2012, 11:00
Heroină în valoare de 2 milioane de euro, capturată pe A1
Trei persoane au fost reținute de procurorii DIICOT, după ce au fost prinse pe autostrada București-Pitești transportând în autoturismele cu care circulau 40 de kilograme de heroină, în valoare de două milioane de euro.

Liderul celor trei este Nicole Smith, cetățean austriac, în vârstă de 44 de ani, care a organizat procurarea unei importante cantități de heroină din Turcia, tranzitarea teritoriului României și transportul drogurilor de mare risc pe rută terestră către Austria.

Nicole Smith și doi complici ai acesteia au fost prinși în flagrant delict, marți, pe autostrada București – Pitești, în mașinile cu care aceștia mergeau fiind găsite 40 de kilograme de heroină.

Drogurile, în valoare de două milioane de euro, erau ascunse în rezervoarele autovehiculelor sub forma a 84 de pachete.

Potrivit Poliției Române, investigațiile în acest caz au început în urmă cu șase luni, iar procurorii DIICOT au colaborat în această cauză cu autoritățile judiciare bulgare și austriece.

„Rețeaua de trafic de droguri avea legături infracționale pe teritoriul mai multor state din Uniunea Europeană (UE), unde era și destinația finală a heroinei. Furnizorul drogurilor se afla în Turcia, membrii rețelei aprovizionându-se regulat cu cantități semnificative de droguri, pe care le transportau disimulate în părți ale unor autoturisme înmatriculate în UE”, a precizat Poliția Română, într-un comunicat de presă.