Hilary Swank învaţă să zboare

Apropo.ro / 01.06.2009, 00:00
Hilary Swank învaţă să zboare
După ce ne-a arătat că ştie să se bată bine, sub îndrumarea simpaticului Mr. Miyagi (în “The Next Karate Kid”), că îşi poate convinge vecinii că e, de fapt, băiat (în timp ce se pregătea pentru rolul transsexualei din “Boys Don’t Cry”), ori că boxul nu e rezervat doar bărbaţilor, Hilary Swank îşi face curaj pentru o nouă provocare: să conducă un aparat de zbor.

Chiar dacă sînt cîţiva actori de la Hollywood care deţin brevet de pilot şi pilotează frecvent avioane particulare, asta nu înseamnă neapărat că şi Swank li se va alătura curînd. Cert este însă că ea va fi protagonista filmului “Amelia”, ecranizarea vieţii legendarei Amelia Earhart, pioner în aviaţie şi o militantă ferventă pentru drepturile femeii.

Pentru acest rol, Swank ar putea beneficia de cîteva ore de instructaj aviatic, dar şi de o plimbare pe cinste cu un aparat de zbor realizat la începutul secolului al XX-lea. Acest proiect cinematografic este semnat de regizoarea indiană Mira Nair şi îi va avea în distribuţie şi pe Richard Gere, George Putnam şi Ewan McGregor.