Hip-hop, rock alternativ, indie, electro şi power pop la Bucharest Craft Beer Festival 2018

De: Cristiana Trifu / 07.08.2018, 15:03
Hip-hop, rock alternativ, indie, electro şi power pop la Bucharest Craft Beer Festival 2018
B.U.G. Mafia, Coma, FiRMA, The Mono Jacks, Jurjak, The Details şi DayDay sunt trupele care vor urca pe scenă, iar Alt Om şi Not So Common DJ vor fi DJ-ii la Bucharest Craft Beer Festival 2018. Evenimentul, aflat în acest an la cea de-a treia ediţie, are loc între 31 august şi 2 septembrie, la Verde Stop (pe strada Barbu Văcărescu nr. 162-164 din Capitală).

Fie că este hip-hop în maniera B.U.G Mafia, rock alternativ de la Coma, Firma şi The Mono Jacks, un amestec fin de blues şi electro în interpretarea Jurjak, power pop în stilul The Details sau indie rock de la DayDay muzica de la Bucharest Craft Beer Festival va satisface şi cele mai exigente gusturi.
 
Programul concertelor, pe zile, se prezintă astfel:
31 august – The Mono Jacks
01 septembrie – The Details, Firma, Coma
02 septembrie – DayDay, Jurjak, B.U.G. Mafia

B.U.G. Mafia – Fondată în 1993 de Tata Vlad (Vlad Irimia), Caddillac (Dragoş Vlad-Neagu) şi Uzzi (Alin Demeter), B.U.G. Mafia a reprezentat încă de la început un fenomen cu impact major asupra muzicii şi societăţii româneşti. Trupa s-a impus rapid în industria muzicală autohtonă, reuşind să-şi reconfirme statutul cu fiecare produs de succes: 10 albume de studio, 2 materiale best-of (alături de un DVD), 6 maxi-single-uri, 15 videoclipuri şi vânzări de peste 1.150.000 de unităţi fizice în perioada 1995-2009 (o adevărată performanţă, nu doar pentru piaţa locală).
Potrivit cifrelor record de vânzări şi audienţa, B.U.G. Mafia este nu doar cea mai cunoscută trupă hip-hop din România, ci şi unul dintre cele mai apreciate branduri muzicale autohtone, trupă înrolând o adevărată “armata” de fani în spaţiul online: peste1,300,000 de utilizatori Facebook şi peste 1,000,000 de abonaţi-şi mai mult de 679 milioane de vizualizări – pe pagina de pe YouTube.

Coma – s-a înfiinţat la începutul anilor 2000, iar de-a lungul timpului,  a susţinut zeci de concerte în toată ţara, fiind prezentă la toate festivalurile importante de la noi-Electric Castle, Bestfest, Peninsula, Awake. Toate acestea au făcut din Coma una dintre cele mai iubite trupe de rock alternativ din România. În anul 2018 Coma lansează single-ul “Bine” o piesă  ce atrage atenţia  asupra unui fenomen grav, cu repercusiuni sociale  şi anume bullying-ul.
Astăzi trupa îi reuneşte pe Cătălin Chelemen (voce principală), Răzvan Albu (tobe), Dan Costea (voce, chitară), Sorin Petrescu (chitară bas), Răzvan Rădulescu (DJ Hefe-scratchuri, efecte, keys) şi Matei Tibacu-Blendea (chitară).
 
FiRMA – una dintre trupele icon ale rockului alternativ românesc, şi-a făcut apariţia în 2001 pe o piată muzicală care abia invăta să se alinieze la standardele internaţionale. Cu trei nominalizări la MTV European Music Awards în palmares, un al doilea album incitant lansat în 2007 şi o colaborare inedită pentru realizarea coloanei sonore live a piesei de teatru „Deşteptarea primăverii” la Teatrul Mic din Bucureşti (2016-2017), Firma se află acum într-un nou puseu creativ. Energia proaspătă a colectivului de muzicieni este cristalizată astfel în cel mai nou material de studio, „Descântece”. Lansat pe parcursul a trei ani (vol. 1 în octombrie 2014, vol. 2 în mai 2017), „Descântece” este cel mai nou pas evolutiv în istoria unei trupe care a surprins întotdeauna.

The Mono Jacks- sunt o colecţie de gânduri şi emoţii puse pe note. Vei simţi asta cu usurintă dacă ajungi la un concert al lor şi probabil vei remarca şi că în spatele unei melancolii aproape permanente e o energie care te frămantă invariabil.
Trupa fondată de Doru Trăscău în 2008 a lansat pană acum un album şi două EP-uri, primite cu entuziasm de public, şi a adunat o bogată experientă de live atât în cluburi cât şi la mari festivaluri: Sziget, Exit Festival, Eurosonic Noorderslag, ARTMania.  Cele mai noi single-uri, „Un sfert de secundă” şi „1000 de DA”, se regăsesc pe noul album de studio Uşor distorsionat lansat de trupă în toamna anului 2017. În prezent, The Mono Jacks îi are în componenţa pe Doru Trăscău (voce, chitară), Andrei Zamfir (chitară), Cristian Chiru (bass) şi John Ciurea (tobe)
 
Jurjak – Muzician, regizor, artist vizual şi licenţiat în dreptul proprietătii intelectuale, Jurjak(GeorgePetrosel) se pregăteste să scoată al doilea album “Blues Berry”. Recent a fost nominalizat la premiile Gopo pentru soundtrack-ul filmului Planeta Petrila şi a lansat Vântul, adică primul single de pe noul album care o să apară în toamna acestui an.
Acum doi ani, Jurjak îşi lansa primul album oficial „Lemon Blues” cu influenţe blues, electro, psihedelic şi rock. Albumul a fost prezentat live alături de Daniel Olteanu-tobe (mix şi master), Narcis Axinte-bass, Dan Minel Stoica-chitară, George Petrosel-voce şi chitară. 
 
The Details- este prima trupă de power pop din România. Membrilor trupei le place să spună despre ei că redau viată muzicii anilor ’60, presărand-o cu influenţe de surf, jazz, avantgarde, şi dream pop, din care rezultă cea mai frumoasă colonă sonoră pentru cele mai pure şi intense sentimente. Muzica oferită de The Details are menirea să provoace zâmbete, să încline urechi mai aproape de boxe…dar cel mai important este că această muzică să ajungă la inimile oamenilor. Căci tot din inimă a pornit. Matei Tibacu-Blendea (tobe, voce), Adrian Moisoiu (chitară, eBow), Tiberius Ciucinciu (chitară bariton), Dan Bădescu (bas), Teodora Gusoi (voce), Marina Anghel (voce), şi Emma Nită (clape) alcătuiesc componenţa actuală The Details, proiect care a fost deja lăudat de publicaţii din străinătate, dar şi de membrii unor trupe precum The Doors, The Beach Boys, Faith No More, Big Star, sau Henry Rollins. 

DayDay – este unul dintre cele mai noi proiecte indie rock ale scenei bucureştene. Infiintată în 2017, trupa face muzică numai bună de ascultat la drum lung. Pentru nopţi leneşe care aproape înghit zilele scurte, muzica DayDay te va duce pe plaiurile vestice, printre cowboys singuratici şi domniţe visătoare. Al doilea single al trupei, proaspăt lansat în iulie, se numeşte Satan (In her Eyes). Pe scenă, DayDay inseamnă  Andrei Erdei (chitară, lead vocals), Şerban Popadiuc (chitară), George Irimescu (bass), Cosmin Dumbravă (tobe), Ruka Furtună (backing vocals) şi Ioana Negrea (backing vocals).
 
Alt Om şi Not So Common DJ vor fi DJ-ii Bucharest Craft Beer Festival 2018. Inspiraţi de ce se întâmplă în jurul lor, cu o experienţă de ani de zile prin cluburile şi pe la festivalurile din toată ţara, dar mai ales inspiraţi de publicul lor, adică de voi, dj-ii festivalului vor asigura, prin muzica lor, pairing-ul perfect între buna dispoziţie şi berea craft. 

Bucharest Craft Beer Festival readuce producţia de bere la nivel de artă, în faţa publicului, oferindu-i ocazia perfectă pentru a se delecta cu rare băuturi artizanale. Vor fi zeci de sortimente de bere craft din România, dar şi de peste hotare, fiecare special, de la diverse tipuri de Ale, Lager, Stout, la Porter şi IPA, unele deja cunoscute, altele noi şi neaşteptate. Festivalul propune şi diverse tipuri de cidru craft şi mâncăruri delicioase, care se vor potrivi de minune licorilor artizanale.
 
    În plus, în cadrul festivalului se vor găsi mai multe atracţii precum un târg de viniluri, un barber shop şi altele.
 
    Biletele s-au pus în vânzare pe www.entertix.ro şi www.iabilet.ro, preţurile fiind de 20 lei pentru tichetele de o zi şi 48 lei pentru abonamentele ce permit accesul în toate cele trei zile de festival.  
 
    De asemenea, organizatorii pun la dispoziţia publicului şi o promoţie Early Bird, astfel încât până în data de 13 august, abonamentele vor avea preţul promoţional de 38 de lei.