Hituri din ultimii 40 de ani, pe scena Operei Naționale

Apropo.ro / 09.02.2006, 15:39
Hituri din ultimii 40 de ani, pe scena Operei Naționale
Muzica unor nume mari, precum Queen, Tom Jones, Rolling Stones, Joe Cocker sau Santana, a marcat concertul "Magic Nights" susținut, marți, la Opera Naționala din București, de zeci de artiști români care au interpretat cover-uri "goldies" din ultimii 40 de ani.

Muzica unor nume mari, precum Queen, Tom Jones, Rolling Stones, Joe Cocker sau Santana, a marcat concertul „Magic Nights” susținut, marți, la Opera Naționala din București, de zeci de artiști români care au interpretat cover-uri „goldies” din ultimii 40 de ani.

Proconsul, VH2, Iris, Țandarica, Andra, Luminița Anghel și mulți alți artiști români au ținut locul unor mari muzicieni straini care au încântat mai multe generații de-a lungul timpului.”Magic Nights”, care a marcat lansarea postului de radio Magic FM, a debutat cu o piesa Queen – „I Want To Brake Free”, în interpretarea celor de la Bere Gratis. Aceștia au fost urmați de Miki, care a oferit publicului un cover dupa o piesa a Thaliei. Urmatorul pe lista a fost Ștefan Banica Jr., alaturi de trupa The Fifties, care a interpretat „Amazing Grace”, ramasa din repertoriul de la Craciun. El a plusat însa cu un alt evergreen, „Stand By Me”.

O alta prestație inedita a fost cea a trupei Zob, care a prezentat o varianta cu influențe punk a piesei „Delilah” – Tom Jones, unde explozia bateriei aproape ca a acoperit vocea solistului.

Show-ul nu a fost însa scutit de încurcaturi. Dupa ce Simona Nae a intrat pe scena pentru a interpreta „Hero”, o piesa semnata Mariah Carey, negativul pregatit pentru ea nu a fost cel corect, artista fiind pusa în situația de a întreține atmosfera câteva minute, pâna ce CD-ul potrivit a fost gasit. Și, confirmând ideea ca un lucru care începe prost se termina și mai prost, unul dinte cameramanii aflați pe scena, concentrat probabil la Simona, a facut un pas greșit și a cazut în fosa acoperita de o prelata neagra. Sub privirile curioase ale spectatorilor, cameramanul a fost recuperat, iar concertul a continuat.

Trupa Proconsul a oferit un cover de excepție la „You Can Leave Your Hat On” (Joe Cocker), fiind rasplatita cu ropote de aplauze. Asta probabil și datorita fetelor care au dansat alaturi de membrii trupei.

Whitney Houston a fost adusa pe scena de Andra, care a cântat piesa „One Moment In Time”.

Un moment cu adevarat „magic” a aparținut celor de la Iris, care au surprins spiritul Rolling Stones prin piesa „Satisfaction”. La fel de bine primiți de public au fost și VH2, care au rememorat cea mai celebra piesa a formației Eagles – „Hotel California”.

O alta personalitate marcanta a muzicii ultimelor decenii, Carlos Santana, a fost amintit de trupa Mandinga. Proaspat întorși din Cuba, ei au interpretat „Oye Como Va”, de pe albumul „Abraxas”. Ritmuri latino au mai fost aduse și de Pepe, care a interpretat, dupa cum era de așteptat, o piesa semnata Gipsy Kings – „Bamboleo”.

Seara a fost completata de Bangles – „Manic Monday”, în interpretarea Class. Bangles a mai „venit” o data pe scena, Nicola interpretând piesa „Eternal Flame”. Pe scena a mai urcat Alexandra Ungureanu, careia i-a revenit o alta piesa celebra – „When I Need You” – Leo Sayer.

Mircea Baniciu și Ovidiu Lipan Țandarica au fost singurii care au facut un „cover” dupa o piesa proprie. „Andrii Popa” a fost acompaniat doar de o chitara și un bongo, alaturi de aplauzele înteregii sali.

Concertul de aproape doua ore a fost încheiat de Luminița Anghel, a carei voce s-a mulat foarte bine pe piesa „The Best”, a Tinei Turner.

„Magic Nights” a fost un amestec de muzica buna, cântece care au marcat istoria pop-rock și formații care au facut legenda. Cu toate acestea, spectacolul nu a fost pus la punct pâna la ultimul detaliu. Au existat, mai ales la începutul concertului, pauze lungi între interpretari, acestea stricând oarecum atmosfera din sala Operei. Au fost și câteva probleme de sonorizare și nu a existat un prezentator care sa întrețina atmosfera în sala. Acesta a fost înlocuit cu imaginea unor buze de femeie care anunțau cu vocea unui barbat melodia care urma sa fie interpretata. Însa nici acestea nu s-au sincronizat de fiecare data, prezentând piese diferite de cele care erau cântate pe scena.

Mediafax

Tags: