Hobby-ul unui milionar chinez – să construiască castele (Poze)

Apropo.ro / 05.10.2014, 12:00
Un milionar chinez a construit până acum șase castele în stil european și vrea să se oprească la cel cu numărul 100.

Liu Chonghua, 59 de ani, este un prosper om de afaceri din China. El are un hobby mai excentric – bagă banii în construcția de castele. Replici de castele.

Până acum el a construit doar șase, în stil european, în orașul Chongqing. Liu vrea să mai facă până la 100 de astfel de construcții.

Omul de afaceri a făcut o replică a Castelului Windsor din Marea Britanie, cu diferența că a folosit mai multe culori vii și elemente inspirate de lumea Disney. A mai construit un castel cu turnuri colorate precum bomboanele. În lucrările sale, chinezul își pune amprenta pentru a le da unicitate. El susține că acest tip de construcție europeană este ușor de realizat.

castel

Nebunia lui Liu este un vis pe care a dorit să și-l împlinească. În copilărie a fost extrem de sărac, și în cele mai multe zile nici nu avea după ce bea apă. Ironic, el a făcut avere din afacerile culinare.

Când eram copil ascultam povești cu prinți și prințese. Doream să transpun visul meu în realitate„, spune afaceristul. „China are nevoie de castele. Un oraș are nevoie de oameni care au vise, pentru a ajuta la dezvoltarea lui„, a mai spus Liu.

Guvernul nu are aceeași părere cu miliardarul. Ei nu apreciază acest tip de construcție, ba mai mult, se simt ofensați.

castel

Am primit și telefoane cu amenințări la viața mea. Se pare că sunt mulți deranjați de ceea ce fac„, spune chinezul.

În ciuda tuturor piedicilor, miliardarul nu are de gând să se oprească aici. „Am făcut puțin din ce mi-am dorit. În continuare voi construi castele mai impunătoare și minunate. Lumea va rămâne uimită. Mă voi opri la castelul cu numărul 100„, a mai declarat chinezul Liu.