Hollande vrea să penalizeze financiar companiile mari care concediază angajați

De: Marian Andrei / 11.05.2012, 09:37
Hollande vrea să penalizeze financiar companiile mari care concediază angajați
Președintele ales al Franței, Francois Hollande, intenționează "să se lupte" cu marii angajatori pentru a-i obliga la o abordare "morală" în privința concedierilor.

Hollande, care își va prelua atribuțiile pe 15 mai, a declarat înainte de victoria în alegeri că va încerca să impună penalizări financiare companiilor profitabile care anunță concedieri doar pentru a-și mări prețul acțiunilor, a declarat un consilier al acestuia.

Michel Sapin, considerat drept posibil viitor prim-ministru sau ministru de Finanțe, a spus că intenția este ca astfel de concedieri să devină „extrem de costisitoare”.

General Motors a anunțat miercuri că va analiza închiderea unei fabrici la Strasbourg, în estul Franței, iar analiștii anticipează că Peugeot Citroen va închide în acest an un centru mare de producție la nord de Paris, în timp ce Carrefour va disponibilza 3.000-5.000 de angajați.

Hollande s-a angajat să tempereze austeritatea din Europa, să creeze 150.000 de locuri de muncă, cu ajutorul statului, și să încerce, pe parcursul mandatului său de cinci ani, inversarea trendului ascendent al șomajului, în prezent de aproape 10%.