Hollywood – Aripa tînără

Apropo.ro / 15.10.2007, 19:12
Hollywood - Aripa tînără
Jos cu Hilary Duff şi, mai ales, Lindsay Lohan! Adolescenţii au acum alţi idoli cu care să se identifice, unii hotărîţi să cucerească lumea şi care, deocamdată, nu ştiu cum arată o clinică de dezintoxicare decît, poate, din filme. Iată cîţiva artişti “nou-nouţi”, de numele cărora sigur veţi mai auzi.

Miley Cyrus (15 ani)
Este fiica cîntăreţului country Billy Ray Cyrus, cu care împarte genericul serialului “Hannah Montana”, serial în a cărui coloană sonoră se regăsesc o mulţime de piese compuse şi interpretate de ea. Nimic surprinzător, dacă luăm în calcul faptul că naşa ei e Dolly Parton. Numele ei adevărat e Destiny Hope, părinţii ei fiind convinşi, atunci cînd au botezat-o, că va înfăptui lucruri măreţe. Iar Miley este numele de alint pe care i l-a dat tatăl ei cînd era mică şi provine de la “Smiley”.

Zac Efron (20 ani)
S-a dovedit un puştiulică talentat, aşa că părinţii lui l-au dus de pe la 11 ani la audiţii. A obţinut repede roluri în seriale ca “Spitalul de Urgenţă” sau “The Guardian”, dar n-a uitat să-şi exploateze şi potenţialul de cîntăreţ, astfel că, anul trecut, avea, într-un top 100 american, nu mai puţin de 5 piese clasate. De aici şi pînă la un rol consistent în comedia “Hairspray” a mai fost un singur pas. Locuieşte cu părinţii, fratele, doi căţei şi o pisică siameză.

Vanessa Hudgens (19 ani)
Una dintre colegele de platou ale lui Zac i-a devenit acestuia iubită şi, astfel, încă o vedetă s-a mai născut. Actriţa are în sînge o combinaţie exotică, bunicii din partea mamei fiind unul filipinez, altul chinez, iar cei din partea tatălui – irlandez şi amerindian. Toţi aceştia au fost, la vremea lor, muzicieni. Nu e de mirare că albumul ei de debut, “V”, i-a adus, anul acesta, un disc de aur. Un semn de celebritate: Vanessa este, nu de mult timp, imaginea unei firme importante de cosmetice. Şi încă un semn sigur de celebritate: pozele ei sexy, făcute cu un mobil doar pentru plăcerea iubitului ei, Zac Efron, au ajuns pe Internet, declanşînd un super scandal de presă.

Hayden Panettiere (18 ani)
Se află în faţa camerelor de luat vederi de cînd avea numai 11 luni, jucînd în reclame (peste 50) sau în filme ca “Remember the Titans”, “Ice Princess“ şi ”Joe Somebody”. “Mă enervează cînd oamenii se miră de cît de repede am crescut!”. Pe marile ecrane poate fi văzută, în curînd, alături de Julia Roberts, în drama “Fireflies în the Garden”. De asemenea, lucrează la albumul său de debut, care ar fi trebuit să apară anul acesta, însă, în urma mai multor audiţii, producătorii încă nu-şi dau seama dacă artista are o voce bună sau nu.

Emma Roberts (16 ani)
E evident că talentul e ereditar, cel puţin în familia Roberts, numai că nu ne referim aici la Eric Roberts, tatăl ei. Asemenea celebrei sale mătuşi, Julia, Emma şi-a cîştigat deja un public numeros graţie zîmbetului mai mult decît generos. Şi, chiar dacă acum măsoară doar 1,57 m, mai are timp să crească. De curînd, a putut fi văzută în filmul de aventuri “Nancy Drew” şi deja are rolul principal în alte două producţii, alături de Natasha Richardson, respectiv Don Cheadle.

Jamie Lynn Spears (16 ani)
Să sperăm că, în acest caz, aşchia sare departe, departe, foarte departe de trunchi. În timp ce sora ei mai mare, Britney, e făcută albie de porci prin toată presa, Jamie îşi vede de treaba ei şi-şi cîştigă tot mai mulţi fani cu serialul “Zoey 101”. “Mi-ar plăcea să fiu ca Britney, poate chiar şi mai bine, dar n-aş vrea să o eclipsez”. Deocamdată, a jucat-o pe Britney “mică” în filmul de debut (şi singurul) al acesteia, “Crossroads”.

Aly (18 ani) & AJ (16 ani)
Cele două surioare scot hituri pe bandă rulată, ele cîntînd – din gură şi la chitară – încă de la trei anişori. Nici lumea filmului nu le e străină. Alyson şi Amanda (AJ) Michalka au putut fi văzute în “Fetele de la lăptărie”, serialul “Phil din viitor” şi se pregătesc acum pentru “Scary Movie 5”. Blonde, zăpăcite şi profund religioase – au fost nominalizate pentru Artistul creştin al anului – acestea spun: “Nu vrem să ţinem predici sau să băgăm pe gît oamenilor ceva, dar ne-am dori ca muzica noastră să fie sursă de inspiraţie”.