Hollywood-ul cauta Graalul

Apropo.ro / 01.02.2005, 17:32
Hollywood-ul cauta Graalul
Puține bestseller-uri au provocat atata vânzoleala precum "Codul lui Da Vinci". Are atâta doza de blasfemie (Isus însurat cu Maria Magdalena!) cât sa vânda foarte bine, în milioane de exemplare. O ecranizare ar fi un succes garantat. Cum îi place Hollywood-ului... Ideea


Puține bestseller-uri au provocat atata vânzoleala precum „Codul lui Da Vinci”. Are atâta doza de blasfemie (Isus însurat cu Maria Magdalena!) cât sa vânda foarte bine, în milioane de exemplare. O ecranizare ar fi un succes garantat. Cum îi place Hollywood-ului…

Ideea centrala a romanului este rezolvarea unei crime petrecute la Luvru, cu ajutorul indiciilor conținute în tablourile lui Da Vinci, iar concluzia este cel puțin stupefianta: ca Iisus ar fi fost însurat cu Maria Magdalena și ar fi avut urmași și ca Sfantul Graal s-ar afla de secole acolo unde nimeni nu s-ar fi gândit.

Cartea a iscat dispute aprige, controverse ale specialiștilor desfașurate în sobre aule universitare sau pur și simplu nesfârșite discuții de cafenea sau de alcov.

Oricum, se spune ca, oriunde ați fi în lume, a cincea persoana dintre cei care va înconjoara a citit cartea (tradusa în 40 de limbi).

În asemenea condiții, era firesc ca producatorii de la Hollywood sa nu scape ocazia, mai ales ca moda ecranizarilor e pe val (vezi recentele spargatoare de box office generate de cele doua romane despre Bridget Jones ale lui Helen Fielding sau seria aventurilor lui Harry Potter, scrisa J. K. Rowling).

Producatorii n-au stat, deci, pe gânduri și au pus la cale ecranizarea acestui roman foarte gustat și disputat în America și în lume.

Deși filmarile încep abia în luna mai, se estimeaza ca filmul va avea atât șanse la Oscar, cât și încasari enorme la box office. Locația lor va fi însuși muzeul Luvru. O echipa de filmare americana l-a vizitat deja, alegând drept cadru Marea galerie a muzeului (pentru deschiderea filmului, la fel ca în roman) și sala unde e expusa Mona Lisa.

Francezii s-au declarat foarte mulțumiți ca vor atrage, o data cu echipa de filmare americana, un public considerabil catre obiectivele lor culturale și turistice. Deja grupuri masive de americani se duc în pelerinaj la muzeu, pentru a cauta cu ochii lor indiciile…

Citiți articolul întreg numai din

Tags: