Hollywood-ul lanseaza un site pentru lupta împotriva pirateriei

Apropo.ro / 15.03.2006, 09:35
Hollywood-ul lanseaza un site pentru lupta împotriva pirateriei
Asociația cinematografiei americane (MPAA) a anunțat, luni, crearea unui site pe Internet destinat formarii angajaților din salile de cinema din lumea întreaga, pentru a lupta eficient împotriva celor care pirateaza filmele înregistrându-le cu camere video în

Asociația cinematografiei americane (MPAA) a anunțat, luni, crearea unui site pe Internet destinat formarii angajaților din salile de cinema din lumea întreaga, pentru a lupta eficient împotriva celor care pirateaza filmele înregistrându-le cu camere video în cinematografe, transmite AFP.

MPAA, care reprezinta interesele marilor studiouri hollywoodiene, s-a aliat cu cei care administreaza salile de cinema din Statele Unite și Canada, pentru a lansa site-ul FightFilmTheft.org, pe care angajații, în prima faza doar cei din America de Nord, pot sa se „antreneze” pentru a detecta pirații care înregistreaza filme în cinematografe.

„Peste 90% dintre filmele pirat noi sunt rezultatul utilizarii camerelor video în sali. Pirații aceștia vând apoi înregistrarile unor laboratoare care produc DVD-uri vândute pe sub mâna, sau le pun pe Internet, de unde sunt descarcate ilegal”, a subliniat MPAA.

Personalul cinematografelor constituie prima linie de aparare împotriva acestei activitați de piratare, care înregistreaza o creștere constanta”, a declarat președintele MPAA, Dan Glickman, mulțumindu-le în avans acestor angajați pentru „eforturile lor împotriva furtului de filme”.

Potrivit MPAA, pirateria i-a costat pe cei din industria americana de film în jur de 3,5 miliarde de dolari în 2004 și circa 5,4 miliarde de dolari în 2005.

La sfârșitul lui septembrie 2005, un spectator care înregistra clandestin filme, cu ajutorul camerei sale video, a devenit prima persoana condamnata potrivit unei legi californiene care sancționeaza aceasta practica. Cei care încalca legea privind folosirea aparatelor de înregistrat în salile de cinema risca o amenda de pâna la 250.000 de dolari și pâna la cinci ani de închisoare.

Mediafax

Tags: