Hollywood-ul prefera razboiul

Apropo.ro / 19.11.2001, 23:10
Hollywood-ul prefera razboiul
La doua luni de la începutul campaniei antiteroriste din Afganistan, Hollywoodul se pregatește sa lanseze pe ecrane mai multe filme de razboi, în care eroii americani înving și cele mai mari greutați, comenteaza AFP. De mai multe saptamîni, studiourile își

La doua luni de la începutul campaniei antiteroriste din Afganistan, Hollywoodul se pregatește sa lanseze pe ecrane mai multe filme de razboi, în care eroii americani înving și cele mai mari greutați, comenteaza AFP. De mai multe saptamîni, studiourile își promoveaza filmele – a caror lansare a fost accelerata – prin anunțuri publicitare zgomotoase.

Vineri apare pe ecrane primul film din aceasta serie, „Behind Enemy Lines”, în care este prezentata povestea adevarata a salvarii unui pilot american cazut în spatele liniilor inamice în timpul razboiului din Bosnia, în 1995.

Inițial, 20th Century Fox prevazuse lansarea acestui film abia în primavara anului 2002. Inspirat de aventurile pilotului american Scott O’Grady, al carui avion a fost doborît la 2 iunie 1995 în timpul unei misiuni de interdicție de zbor deasupra Bosniei, filmul „a încîntat publicul” în timpul proiecțiilor-test.

„Ne-am spus deci ca nu avem motive sa ne facem probleme și am decis sa devansam data de lansare a filmului”, a explicat Bruce Snyder, președintele departamentului de difuzare al 20th Century Fox.

Pe ecranele americane, filmele de razboi au luat locul celor despre terorism sau foarte violente, a caror lansare a fost amînata sine die ca urmare a atentatelor din 11 septembrie. Astfel, filmul cu buget mare „Collateral Damage” cu Arnold Schwarzenegger, a fost „victima” a acestei reviziuri a prioritaților.

Sony Pictures a mai decis sa lanseze mai devreme un film de Ridley Scott, „Black Hawk Down”, a carui acțiune are loc în 1993 în Somalia, despre o misiune în care 18 soldați americani au murit. Inițial, lansarea fusese programata pentru martie 2002, dar studiourile au decis ca aceasta superproducție de 90 de milioane de dolari sa apara pe ecrane la sfîrșitul lunii decembrie.

Dar serie filmelor de razboi nu se va opri aici: Mel Gibson va fi cap de afiș pentru „We Were Soldiers”, a carui acțiune are loc în 1965, în valea vietnameza Drang, unde 400 de soldați americani au înfruntat 2.000 de luptatori vietnamezi. Acest film ar fi trebuit sa aiba premiera în vara anului viitor, dar „în acest moment în care în țara este un climat patriotic”, s-a decis lansarea lui în luna martie, a anunțat vicepreședintele Paramount Pictures, Rob Friedman.

De asemenea, vor aparea mai devreme pe ecrane „Hart’s War”, cu Bruce Willis și Marcel Iureș, film a carui acțiune are loc în timpul celui de-al doilea razboi mondial și „Windtalkers” de John Woo, despre felul în care armata americana a folosit mesaje codate de indieni Navajos în timpul celui de-al doilea razboi mondial.

Sursa : Mediafax

Site-ul Hollywood

Tags: