Hollywood-ul sfideaza criza

Apropo.ro / 24.04.2009, 10:29
Hollywood-ul sfideaza criza
Hollywood vrea ca in 2009 sa depaseasca 10 miliarde de dolari din incasari.

Hollywood-ului nu ii pasa de criza, indreptandu-se cu pasi repezi catre primul an cu incasari de 10 miliarde de dolari, vanzarile de bilete crescand in acest an cu 17%, iar incasarile avand cea mai rapida crestere de dupa 2002.

Potrivit Box Office Mojo LLC (companie de cercetare), cinci productii au reusit vanzari de peste 100 mil. dolari in 2009, comparativ cu o singura pelicula in urma cu un an. Acest lucru i-a determinat pe producatori sa devanseze filme ce ar fi trebuit sa aiba premiera in vara, pentru a evita aglomeratia de sezon.

 “Monstri contra extraterestri”, comedia 3D a celor de la DreamWorks Animation SKG Inc., este in prezent filmul care a obtinut cele mai bune rezultate, 164,8 mil. dolari din vanzarea biletelor, potrivit Box Office Mojo, cu sediul in Burbank, California. Filmul, ce aduce in prim plan monstri ce salveaza pamantul din ghearele extraterestrilor, urma sa aiba premiera in mai, insa pentru a se evita concurenta cu pelicula “Avatar,” a lui James Cameron, a fost mutat mai devreme.

Citeste despre evolutia financiara de exceptie a Hollywood-ului, pe zf.ro.