Honda se extinde

Apropo.ro / 11.07.2002, 11:51
Honda se extinde
Honda a anunțat ca va investi 466 de milioane de dolari pentru a-și majora cu 15%, reprezentînd 180.000 de autovehicule, capacitatea de producție la uzina pe care o opereaza în America de Nord, pentru a da curs cererii puternice pentru produsele sale. Cea mai mare parte a

Honda a anunțat ca va investi 466 de milioane de dolari pentru a-și majora cu 15%, reprezentînd 180.000 de autovehicule, capacitatea de producție la uzina pe care o opereaza în America de Nord, pentru a da curs cererii puternice pentru produsele sale.

Cea mai mare parte a acestei investiții, respectiv 425 de milioane de dolari, va fi realizata la uzina din Alabama, a carei capacitate de producție se va dubla, în consecința, la 300.000 de autovehicule anual. Centrele de producție deținute de Honda în statul Ohio și în Canada vor înregistra, de asemenea o majorare a capacitații. Investiția va conduce la crearea a 2.200 de noi locuri de munca.

Cel de-al doilea mare constructor de autovehicule din Japonia se înscrie astfel în seria de companii straine care au decis, în ultima perioada, sa-și intensifice activitatea din America de Nord. „Se simte o extindere treptata a pieței auto americane. De asemenea, media de vîrsta a conducatorilor auto este în creștere, numarul autovehiculelor oferite avanseaza, iar din ce în ce mai multe familii dețin mai multe mașini”, a declarat vicepreședintele diviziei Honda pentru America de Nord, Thomas Elliott.

Pe de alta parte, producatorii asiatici și europeni de automobile înregistreaza vînzari din ce în ce mai ridicate și cîștiga din cota de piața, în defavoarea marilor companii americane, pe fondul trendului ascendent pe care s-a înscris comerțul auto în ultimii ani în Statele Unite.

Mai mult de jumatate din profitul realizat de Honda provine de pe piața din America de Nord.

Sursa: www.mediafax.ro

Tags: