Honduras – Elveția 0-3. Grupa E, grupa dominată de echipele europene

Apropo.ro / 26.06.2014, 01:04
Honduras - Elveția 0-3. Grupa E, grupa dominată de echipele europene
Naționala de fotbal a Elveției s-a calificat, miercuri seara, în optimile de finală ale Campionatului Mondial din Brazilia, după ce s-a impus, cu 3-0, în partida cu Honduras.
Eroul meciului a fost Xherdan Shaqiri, fotbalistul lui Bayern Munchen reușind să-și treacă în cont un hattrick. Elveția s-a calificat în optimi în dauna Ecuadorului, formație care a obținut doar un 0-0 împotriva Franței.
 
Sud-americanii aveau nevoie de o victorie, pentru a merge mai departe, dar misiunea lor a devenit practic imposibilă, după ce căpitanul Valencia, vedeta lui Manchester United, a fost eliminat în minutul 50.
 
Franța câștigă Grupa E și va da piept, în optimi, cu echipa Nigeriei, care a terminat pe locul al doilea în Grupa F, după ce a pierdut, cu 2-3, partida cu Argentina. Într-un alt meci din optimi se vor înfrunta Argentina și Elveția.
 
Iran putea da lovitura în Grupa F și se putea califica în optimi, dacă se impunea în partida cu Bosnia-Herțegovina, dar europenii au trecut peste înfrângerile din primele două meciuri și s-au impus clar, scor 3-1.
 
Toate rezultatele de la Campionatul Mondial de fotbal din Brazilia le găsiți AICI.
 
Programul meciurilor de la Campionatul Mondial de fotbal din Brazilia îl găsiți AICI.