Honey: „Cea mai mare greșeală a mea a fost curiozitatea pentru interzis”

De: Mia Nicolescu / 22.02.2013, 13:00
Honey, interpreta hit-ului "Am putea fi împreună", ne-a dezvăluit planurile pentru 2013 și ne-a vorbit despre perioada în care era fată de cartier.

Nu sunt departe, nu sunt departe/ Zilele însorite nu sunt departe„. Nu-i așa că v-ați trezit și voi fredonând aceste versuri atunci când vă îndreptați spre locul de muncă și simțiți cum frigul vă pătrunde pe sub haine?!

Dacă da, atunci cu siguranță vă aduceți aminte și de La Familia și Honey, artiștii care în anii ’90-’00 ne insuflau parcă putere și o stare de bine. Timpul a trecut, de băieții din La Familia am mai auzit, dar nu și de Honey, una dintre puținele fete cu adevărat de cartier din România.

Noi am căutat-o și am ținut să vorbim cu ea! Deși a crescut și s-a lansat cu muzica hip-hop, artista ne-a mărturisit că în 2013 rar i se întâmplă să mai asculte acest stil muzical, dar pregătește o revenire inedită pe piața muzicală.

Mai multe despre frumoasa perioadă a aniilor 2000 și despre planurile ei de viitor aflați chiar de la Honey în rândurile de mai jos:

Apropo.ro: Honey, ne este dor de tine! Ne este dor de acea fată de cartier care ne-a făcut copilăria mai frumoasă. Ce faci tu?

Honey: Vă îmbrățișez cu drag și mă bucur să vorbim! Și mie îmi era dor de voi. Sunt bine, după ani și ani și multe lupte duse (în proporție de 90% câștigate).

Apropo.ro: Ție nu îți este dor de acea perioada?

Honey: Îmi e dor și mie de perioada copilăriei, logic. Dor de clipe fără griji, dor de vacanța mare de vară. Depinde la ce perioadă a copilăriei te referi.

Apropo.ro: Care este cea mai frumoasă amintire de atunci, de când urcai pe scenă și erai la începutul carierei?

Honey: Era perioada 2000 – 2004. O amintire frumoasă de atunci e semnarea contractului cu Cat Music, fiind printre cele mai puternice case de discuri de atunci și chiar și de acum. Aveam 22 de ani… „imagine that”!

Apropo.ro: Cum era înainte la concerte? Cum vă pregăteați? Cum erau fanii?

Honey: Nimic nu se compară cu atmosfera dinaintea concertului. Adrenalină pură. De s-ar găsi pe undeva… (n.r: râde). Artistul este floarea, iar fanii sunt soarele!

Apropo.ro: Cum era văzută o fată care făcea hip-hop și umbla cu băieții răi, de cartier?

Honey: Măi, cum eram văzută, nu știu. Îți pot spune doar cum mă simțeam. Eram naivă, extaziată de tot ce făceam sau vedeam. Credeam că vom rămâne în aceeași formulă o viață (ca frăție, carieră etc.). Trăiam momentul.

Honey

Honey avea 22 de ani când s-a lansat

Apropo.ro: Spuneai în 2010: „Rap în România… sună frumos… măreț, însă din păcate doar un titlu fără pretendenți”, dar și că ești scârbită de această mișcare. De ce te-a supărat atât de tare această mișcare?

Honey: Vezi tu, am greșit. Lipsa de experiență m-a condus să asociez răutatea și mărșăvia celor de lângă mine cu întreaga mișcare rap. De atunci și până acum am mai înțeles un lucru: „Toate pădurile au uscăciunile lor”. Mare păcat însă de această involuție la nivelul respectului de sine cât și al celui pentru aproapele tău. Prea multă invidie și răutate ajunge!

Apropo.ro: Nu îți plac nici măcar Chimie, Dragonu’, Cedry2k, Aforic? Sau poate Guess Who, pe care toți îl laudă pentru că a reușit să readucă hip-hop-ul la suprafață.

Honey: Sinceră să fiu, foarte rar se întâmplă să mă ascult rap. Mai ales românesc. Dragonu’ îmi place. Îmi plac versurile și RESPECT voința de fier! Pe Guess Who îl știu de când era micuț. Oricum e talentat și vrea să facă. Îmi place. Multă baftă celor care știu ce să facă cu ea!

Apropo.ro: Erai prietenă cu Marijuana. Ați mai păstrat legătura? Ea a încercat să revină pe piața muzicală.

Honey: Sunt și acum prietenă cu Dana „Marijuana”. Trebuie să facem piesa aia împreună. Am auzit ceva piese noi cu ea în colaborare cu… niște băieți. Rămâne să facem piesa aia noi două și vorbim atunci.

Apropo.ro: Dar cu ceilalți ai mai vorbit: La Familia, Cabron, Il-egal?…

Honey: Cu La Familia nu am mai vorbit. Mă feresc, sincer, să dau ocazia situațiilor incomode. Treci peste, dar nu uiți. Cabron a fost și rămâne un băiat talentat și cu un suflet mare. Big up! IL-egal – băieții ok. Îmbrățișez cu drag vechea brigadă!

Honey și Marijuana

Honey și Marijuana, două dintre cele mai îndrăgite și de succes fete de cartier

Apropo.ro: Tu ce mai faci pe plan muzical? Ultima colaborare, din câte știu eu, a fost în 2012, cu Cosy. Ce șanse sunt să ne pregătești un material pentru 2013?

Honey: Eu, pe plan muzical, sunt bine. Am cea mai coaptă voce și mi-o pregătesc cu grijă pentru „Vocea României„. De ce nu!?! (n.r.: râde). Am mai colaborat într-adevăr cu Cosy pe vreo două piese pentru că îmi place cum sună, mi-au plaăut ideile de piesă, e ok. Ceva material, cu siguranță va veni în 2013 pentru că ți-am zis: I’m ready!!!

Apropo.ro: Ai spus că vrei să îți schimbi stilul. Cu ce anume vrei să ne încânți?

Honey: Am avut un proiect muzical în 2011, pe stilul jazzy-pop-rock, cu instrumentiști, care sună chiar bine. Trupa se numea Dinți de lână, însă din păcate au fost probleme de comunicare și atitudine între noi și ne-am destrămat înainte să ne bucurăm de ce am muncit… păcat! Există ceva material pe YouTube cu Dinți de lână. Spre acel stil tind. Spre Live. Instrumente, acustic, într-un cuvânt LIVE BAND.

Apropo.ro: Având în vedere că situația s-a schimbat foarte mult în industria muzicală, consideri că ai putea să faci față noilor cerințe/preferințe?

Honey: Dacă în această nouă situație în industria muzicală cerintele sunt: muncă, dedicare, muncă cu talent, da! Fac față pe fiecare față! (n.r.: râde)

Apropo.ro: Ce muzică ascultă Honey acasă?

Honey: Oooo! Honey acasă ascultă (împreună cu toți vecinii ei) muzică BUNĂ‚. În special prefer concertele și tot ce e live. Cu cât mai mulți instrumentiști buni pe scenă, cu atât mai aproape extazul auditiv.

Apropo.ro: Ce te motivează dimineața când te dai jos din pat?

Honey: (n.r: râde) Eu am o mică problemă dimineața. Mi se pare că e cumva o capcană a timpului… În fine. Motivul zilnic ce mă dă jos din pat în fiecare dimineață, în proporție de 90%, este unul necesar desfășurării nevoilor fiziologice (n.r: râde).

Apropo.ro: Ești fericită? Spune-ne trei motive pentru care, în acest moment, simți că ești fericită?

Honey: Fericită am să fiu când voi avea posibilitatea să iau contact audio live zilnic cu voi, fanii mei. Dar să zicem că fericirea este sinonim cu muțtumirea și atunci mulțumesc lui Dumnezeu pentru sănătatea pe care o am eu și familia mea, pentru maturitatea gândirii pe care am dobândit-o și pentru puterea și izvorul nemuritor al harului și creativității mele. Amin!

Apropo.ro: Care este lucrul de care te temi cel mai tare?

Honey: Cel mai tare mă tem de moarte. Nu a mea, cât a ființelor dragi mie.

Apropo.ro: Dacă ai scrie o carte despre viața ta, ce titlu i-ai da?

Honey: Am început cartea. Se numește „Condica Experienței” și sunt de abia la început.

Apropo.ro: Care este cel mai valoros lucru pe care îl ai?

Honey: Cel mai valoros lucru pe care îl am este de la mama mea, transmis prin cordonul ombilical, și se numește har. Vocea și talentul le am dobândite de la mama mea, pe care o iubesc și o stimez. A fost o gazdă călduroasă și iubitoare în vremuri delicate, cel puțin – cele 9 luni – (n.r.: râde)

Apropo.ro: Ce nu ai și ți-ai dori să ai?

Honey: Cel mai mult îmi doresc un copil din mine. Însă problema aici este cu mult mai complexă.

Apropo.ro: Care sunt „eroii” vieții tale?

Honey: Eroii vieții mele sunt familia mea. Tatăl meu, mama mea, sora mea și bunicii. Vă iubesc și multumesc necondiționat!!!

Apropo.ro: Care a fost cea mai mare greșeală a vieții tale?

Honey: Ehe… Cea mai mare greșeală a mea a fost curiozitatea pentru interzis.

Honey

Honey s-a apucat să scrie o carte despre viața ei – „Condica Experienței”

Apropo.ro: Am observat că îți plac foarte mult tatuajele și piercing-urile. Câte ai?

Honey: Tatuajele îmi plac, da. Am și eu câteva și foarte multe încă de făcut. Le-am pierdut numărul, pentru că se unesc de ceva vreme. Însemnări din suflet.

Apropo.ro: Asta a fost tot. Îți mulțumim pentru timpul acordat și așteptăm noi vești de la tine!

Honey: Vă mulțumesc și vă iubesc și promit să ne reîntâlnim audio cât mai curând! Peace and love 4 all 4 ever!!!!