HOP ȘI-AȘA!

Apropo.ro / 23.01.2006, 10:58
HOP ȘI-AȘA!
ȘI-am zis una. Vad ca au navalit peste noi niște biscuiți. Daca nu m-au înnebunit. Unii cu ciocolata, alții cu crema de portocale. Ba ți se topesc în gura, ba te lingi pe degete. Se bucura copiii ca de vacanța. Dar nici pe aștia mai mari nu-i vad


ȘI-am zis una. Vad ca au navalit peste noi niște biscuiți. Daca nu m-au înnebunit. Unii cu ciocolata, alții cu crema de portocale. Ba ți se topesc în gura, ba te lingi pe degete. Se bucura copiii ca de vacanța. Dar nici pe aștia mai mari nu-i vad stând deoparte. Ce mai încoace și-ncolo, suntem îndemnați sa bagam în noi biscuiți cu nemiluita. S-ar putea sa și prinda rețeta. În fond se știe, înghesui doua pachete de biscuiți, torni o cana mare cu apa și trece foamea. Ieftin!

Si-am zis doua. M-a omorât soacra aia pasionata de iaurt. Ma gândesc sa-i fac rost de numarul de telefon, s-o sun într-o zi și sa-i duc în dar un camion de iaurt din ala ieftin, dar care „are și calciu și vitamine”. Altfel povestea am vazut ca prinde. Mi-a semnalat-o chiar cineva din publicul ținta. Adica singurul care se mai uita în perioada asta la televizor. Ala care-a reținut exact argumentul cel mai convingator dupa sarbatori. E ieftin!

Și-am zis patruzeci și noua. Ce face românul când ramâne fara bani? Dupa cum prea bine se știe, mai schimba o suta de euro. Asta facea pâna mai ieri. De când a început sa ne bata Europa la ușa ca sa ne invite sa intram, au mai aparut și alte oportunitați. Ca de exemplu un credit. Deci, pe credite fraților! Deschideți televizorele și dați la maxim. Nu mai aveți bani? Vi i-a mâncat pe toți Moș Craciun? Nici o problema, ia mai faceți un credit, ca sa ne putem bucura și noi de ratele voastre. Hai luați ca-i ieftin!

Hop și-așa! Tara mica, mese puține. Cam asta-i diferența dintre noi și lumea ceva mai devreme civilizata. În timp ce la ei abunda reclamele la mașini scumpe, excursii în insule exotice și somon proaspat, la noi totul se rezuma la biscuiți, iaurt ieftin și credite. Ai dracu americani…

Andi Moisescu

Tags: