Horia Brenciu

Apropo.ro / 11.02.2008, 00:00
Horia Brenciu
Proaspăt venit în familia MediaPro Music, Horia Brenciu a filmat în urmă cu o săptămîna primul său videoclip din carieră, la piesa Funky Party. Deşi este în showbiz de mai bine de 15 ani, atît pe micile ecrane cît şi pe scenă, Brenciu se află la... debut.

“Cu o zi înaintea filmării, am avut cele mai mari emoţii din viaţa mea pentru că e primul videoclip la care am participat. Totodată, a fost şi pentru prima dată în viaţa mea cînd, pe parcursul celor 17 ore de filmare, am ascultat toate indicaţiile regizorilor şi am fost cel mai cuminte băiat de pe planetă”, a declarat artistul. Filmat la Palatul Ghica din localitatea Căciulaţi, videoclipul este la fel vesel ca şi piesa “Funky Party”: Horia conduce, alături de membrii trupei care sînt şi ei tot medici, un spital în care sînt internaţi numai oameni în vîrstă. Asistentele medicale sînt de fapt nişte dansatoare care, împreună cu medicii, predau pacienţilor lecţii de funk. Ideea clipului se învîrte în jurul unui miniconcert, unde pacienţii sînt aduşi în sala de festivităţi a spitalului pentru o reprezentaţie de funk susţinută de Horia Brenciu şi orchestra sa.

Doctor funkolog!
”Prin clipul piesei vreau să implementez o nouă disciplină medicală, şi anume funkologia! A fost pentru prima dată cînd am jucat rolul unui… funkolog şi nu mi-a displăcut deloc”, mărturiseşte vesel artistul. Clipul a fost regizat de Rocca, solistul trupei Firma, şi de Bogdan Popoiag, care au fost foarte mulţu­miţi de felul în care au decurs filmările, mai ales că şi Horia a contribuit cu cîteva idei la clip. Piesa “Funky Party” este prima creaţie pe care Brenciu o lansează după o experienţă în muzică de 15 ani şi este inclusă pe albumul “35”, proiect realizat în colaborare cu MediaPro Music, care va fi lansat pe piaţă la sfîrşitul lunii februarie.