Horia Brenciu: ”M-am antrenat mult pentru un copil..”

De: Mioara Tronaru, Nicoleta Nicolae / 03.07.2012, 11:19
Horia Brenciu: ”M-am antrenat mult pentru un copil..”
Horia Brenciu va fi tată în curând. Vestea ne-a luat prin surprindere, dar ne-a bucurat că vom avea şansa să-l vedem pe ”nebunaticul Brenciu” cum se va descurca din această nouă postură. El spune că e pregătit pentru tot...

– Gata, le-ai spulberat speranţele fetelor care încă mai credeau că au o şansă la tine. Ce le transmiţi admiratoarelor tale, din postura de tată?
Fetelor sau mai bine zis, fanelor mele, le transmit că le rămân următoarele: muzica, cd-urile, spectacolele, facebook-ul, îmbrăţişările, fotografiile şi încă vreo duzină de lucruri similare! Pe lângă toate astea, le asigur de tot respectul meu şi de toată energia mea pentru viitoarele noastre concerte! E puţin?! Mai vreţi? Mai am!

– Cum ai primit vestea că vei avea un copil?
Veştile mari îţi vin atunci când te aştepti cel mai puţin! Anunţul sarcinii a sosit exact când eram pe o scenă a ţării, în timpul turneului din primăvară! Sper ca naşterea să nu mă găsească în aceleaşi condiţii. La data respectivă, vreau să fiu prezent fizic lingă mamă şi copil, din cap până în picioare!

– Ţi-e teamă de ceva? Crezi că vei fi un părinte bun?
Teoretic, sunt cel mai bine clădit tată din lume! Ştiu poezii, am răbdare, cunosc toate parcurile din Bucureşti şi, dincolo de asta, iubesc la nebunie dulciurile!

– Ce a spus tatăl tău despre această veste?
A rămas mut un timp şi după ce şi-a mai revenit s-a uitat la mine şi a exclamat „Era şi timpul!”.

– Cum se simte Alice? Are pofte?
Alice e cea mai muncitoare femeie pe care o cunosc. Acum, produce „Servicul Român de Comedie”, emisinea de la Pro TV. Cât despre pofte, le avea de când am cunoscut-o!

– Aveţi naş pentru cea mică?
Mai mulţi tati de fete mi-au atras atenţia că există şi o expresie consacrată, „fata lu’ tata”. M-am conformat! Am început s-o utilizez şi eu!

– Tu ce fel de copil ai fost?
Identic cu cel din prezent! Ceva mai blond, cu o strungăreaţă mai pronunţată, dar cu aceeaşi curiozitate pentru viaţă!

– Ce îţi doreşti pentru viitorul tău copil?
De mult timp îmi doresc un copil şi credeţi-mă că m-am „antrenat” mult pentru asta. Ştiu ce trebuie să-i dau atunci când o să-l doară dinţii, stomacul sau va plânge cu lacrimi de crocodil. Ştiu ce trebuie să-i fac atunci când va sughiţa sau îi va fi foame. Ştiu chiar şi ce melodii să-i cânt pentru un somn cât mai adânc… Viaţa mea nu se va transforma. Viaţa mea se va împlini!

– Urmează nuntă? Voi locuiţi împreună?
Dacă nunta înseamnă tort, furatul miresei şi alte dansuri de gen, o să zic pas!

– Au început preselecţiile la „Vocea României”, în toamnă ai concert. Cum te vei descurca?
E specialitatea mea să-mi complic viaţa… De data asta, Dumnezeu mi-a creat un scenariu mirific. „Vocea României”, naşterea primei mele fetiţe şi, pe 29 noiembrie, la Sala Palatului, spectacolul „MY WAY”. Ce să fac, ăsta-i drumul meu… În toamna asta, pentru mine, se vor număra toţi bobocii!

Nicoleta Nicolae