Horror-ul The Nun, filmat în întregime în România, are un succes răsunător

De: Cristiana Trifu / 11.09.2018, 13:30
Horror-ul The Nun, filmat în întregime în România, are un succes răsunător
"Călugăriţa: Misterul de la mănăstire/ The Nun", de Corin Hardy, un film din universul horror "The Conjuring", plasat şi filmat în România, s-a situat pe primul loc în box office-ul nord-american, cu încasări de 53,5 milioane de dolari în weekendul premierei.

Cu Demian Bichir, Taissa Farmiga şi Jonas Bloquet în distribuţie, filmul prezintă povestea unei tinere călugăriţe, a unui exorcist şi a unui ghid, care trebuie să se confrunte cu un secret întunecat într-o mănăstire din Transilvania anului 1952.

După ce tânăra călugăriţă de la Mănăstirea Cârţa se sinucide în împrejurări suspecte, preotul Burke şi o măicuţă în devenire de la Roma, Irene, sunt trimişi de Vatican să investigheze cauzele morţii.

”The Nun” rulează începând cu luna septembrie în cinematografele româneşti. Filmul este turnat integral în ţara noastră.

”Îmi place că povestea Călugăriţei se desfăşoară în 1952 într-un castel din România. Asta face ca povestea să fie atât nouă, cât şi veche, în acelaşi timp. Am vrut să duc publicul într-o călătorie nebună, terifiantă. A fost o ocazie minunată să facem un film în Transilvania, casa lui Dracula. Am început producţia în Bucureşti, unde am avut studioul. Dar am călătorit şi în zone foarte importante din munţii Transilvaniei, am ajuns la Castelul Corvinilor, Sighişoara şi am vizitat câteva sate româneşti. Era autentic, aşa cum speram să fie. Am lucrat şi în jurul unor mănăstiri vechi, care păreau că mai aveau puţin să se dărâme,” a declarat producătorul filmului, Corin Hardy.