Hoț cu valori… etice!

De: Marian Andrei / 25.11.2013, 17:15
Hoț cu valori... etice!
Un hoț de telefon a copiat cu multă răbdare pe 11 coli de hârtie o listă lungă de contacte înregistrate într-un iPhone pe care l-a furat, după care le-a trimis prin poștă proprietarului său.

Smartphone-ul furat conținea aproape o mie de contacte, iar proprietarul său, Zou Bin, care nu le avea salvate în altă parte, s-a arătat mai îngrijorat de pierderea acestora decât de furtul telefonului în sine, potrivit presei chineze.

Vezi prognoza meteo din România

Câteva zile mai târziu, el a primit un colet mic cu cartela SIM și 11 coli de hârtie pe care erau înscrise toate numerele înregistrate în telefonul său, a anunțat China Nouă, afirmând că Zou Bin a rămas „stană de piatră” văzând gestul hoțului.

„A fost nevoie de foarte mult timp pentru a scrie unul câte unul cele 1.000 de contacte, nume și șirurile de cifre. Îmi imaginez că mâna sa s-a umflat” de la atâta scris, a comentat Zou, citat de agenția de presă.

Iată cum se poate fura un telefon folosind bețișoarele pentru mâncare (chopstick)

Zou presupune că furtul a avut loc în noiembrie, undeva între Yiyang și Changsha, în provincia Hunan (centru).

Internauți chinezi au „lăudat” abnegația hoțului de iPhone, unii supranumindu-l „conștiința întregii corporații (a hoților)„.