Hot Trailers: Exodus – Lăcuste, Foc şi Magie

De: Cătălina Matei / 11.11.2014, 12:01
Hot Trailers: Exodus - Lăcuste, Foc şi Magie
După ce anul acesta, filmele religioase inspirate din Biblie şi cu buget redus au cucerit box office-ul american, producătorii n-au mai stat pe gânduri şi au trecut la realizarea unei producţii extravagante care se bazează pe o poveste din Vechiul Testament.

Producătorul acestui film este nimeni altul decât vestitul Ridley Scott, cunoscut pentru succesele „Gladiatorul”, „Alien” şi „Prometeus”. Acesta a mărturisit că povestea lui Moise l-a fascinat dintotdeauna, însa abia acum a reusit să realizeze o asemenea superproducţie.

Nici nu e de mirare, având în vedere că imaginile din trailer-ul care a început deja să circule în cinematografe, prezintă nişte efecte speciale de primă mână care redau exact cele zece plăgi ale Egiptului conform Vechiului Testament: transformarea Nilului într-un râu de sânge, ploaia de lăcuste, grindina care se abate asupra întregului ţinut, toate au fost recreeate cu ajutorul CGI-ului.

Deşi premiera filmului are loc doar în decembrie 2014, filmul a fost criticat pentru faptul că a folosit în rolurile principale doar actori albi si nu actori de culoare, având in vedere faptul că vechii egipteni aveau pielea mai închisă la culoare. Christian Bale îi dă viaţa lui Moise, în timp ce Joel Edgerton faraonului Ramses.