Hotel de patru stele la Baile Felix

Apropo.ro / 30.05.2007, 10:05
Hotel de patru stele la Baile Felix
Societatea de Turism Felix a redeschis, marti, complexul hotelier International din statiunea Baile Felix, dupa o perioada de un an si jumatate în care pentru modernizare s-au investit zece milioane de euro, transmite corespondentul MEDIAFAX. Complexul este format


Societatea de Turism Felix a redeschis, marti, complexul hotelier International din statiunea Baile Felix, dupa o perioada de un an si jumatate în care pentru modernizare s-au investit zece milioane de euro, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Complexul este format dintr-un hotel de trei stele, totalizand 340 de locuri de cazare, precum si dintr-o baza de tratament si un centru de wellness de patru stele, dotate cu cele mai moderne echipamente.

Baza de tratament ofera toate serviciile medicale specifice unei statiuni balneare, inclusiv împachetari cu namol, iar centrul de wellness are trei piscine interioare si alte trei în aer liber, cu o suprafata totala de peste 1.500 de metri patrati.

Conform directorului general al SCT Felix, Florian Serac, hotelul a început deja sa primeasca primii clienti, majoritatea celor peste 200 de turisti sositi la tratament fiind din Germania si Austria.

Prezent la inaugurarea complexului, presedintele SIF Transilvania, Mihai Fercala, a anuntat ca actionarii vor investi la SCT Felix alte 30 de milioane de euro pâna în anul 2010, în asa fel încât „Baile Felix sa nu mai fie o simpla statiune de tratament, ci si una de agrement, la standardele cele mai exigente”.

Printre obiectivele prioritare, presedintele SIF Transilvania a specificat ca anul acesta vor fi demolate hotelurile Lotus si Felix, în locul lor urmând a fi construite alte doua hoteluri, de patru, respectiv de cinci stele.

Turism Felix se numara printre putinele societati comerciale la care sunt co-actionare toate cele cinci societati de investitii financiare din România, majoritatea actiunilor detinând-o SIF Transilvania.

Firma a încheiat primul trimestru cu o pierdere de 921.000 lei, în crestere cu 30% fata de perioada similara din 2006, la venituri constante, situate usor peste 6 milioane de lei. În intervalul analizat, cifra de afaceri a scazut de la 5,8 milioane lei la 5,2 milioane lei, iar veniturile au totalizat 6,061 milioane lei, în crestere cu doar 35.000 lei.

Societatea mizeaza în 2007 pe venituri totale de 43,6 milioane de lei, în crestere cu 8,21% fata de anul trecut, si cheltuieli de 36,2 milioane de lei, în urcare cu aproape10%. Turism Felix detine hotelurile de trei stele International, Nufarul si Termal, unitatile de doua stele Lotus, Poienita, Somes, Mures si Unirea, precum si Felix si Poiana, de o stea. În afara de acestea, societatea are în patrimoniu sase baze de tratament aferente hotelurilor.

Mediafax