Hotel Semiramis, Atena

Apropo.ro / 24.03.2006, 16:51
Hotel Semiramis, Atena
Design vizionar Hotelul Semiramis din Atena este unul dintre cele mai spectaculoase din lume, atat prin design cat si prin oferta sa speciala de servicii exclusiviste. Sunt indragostita de EL de doi ani. L-am cunoscut in Atena si m-a cucerit de la prima intalnire. Pentru ca e "altfel". E

Design vizionar

Hotelul Semiramis din Atena este unul dintre cele mai spectaculoase din lume, atat prin design cat si prin oferta sa speciala de servicii exclusiviste.

Sunt indragostita de EL de doi ani. L-am cunoscut in Atena si m-a cucerit de la prima intalnire. Pentru ca e „altfel”. E din filmele science fiction, dar in acelasi timp are multa caldura, culoare si e tare sofisticat. Acum, cand relatia noastra a devenit serioasa, a venit vremea sa-l vi-l prezint si voua. Se numeste SEMIRAMIS.

Semiramis este un hotel ce reprezinta spiritul viitorului. In mijlocul unui parc din zona Kifissia – o zona cosmopolita din nordul Atenei, vei descoperi un hotel care arata extraordinar si poarta o semnatura celebra: Karim Rashid. Este un nume rostit tot mai des cu admiratie in lumea designului industrial, nu numai pentru ca vorbim despre un profesionist talentat, ci si pentru ca Rashid este un adevarat spirit renascentist si reuseste sa interpreteze in cheie personala fiecare obiect. Stilul sau fluid, care imbina forme rotunjite cu tonuri puternice, a devenit deja recognoscibil si este o mandrie sa spui ca ai un obiect de deco interior creat de Karim Rashid. Pentru o infuzie de creativitate si atmosfera futurista, merita sa vezi hotelul Semiramis. Aici totul poarta semnatura designerului si, chiar daca e greu de crezut, la plecare vei avea senzatia ca ai locuit timp de cateva zile intr-un decor cu tenta SF si ai fost rasfatata intr-o galerie de arta moderna. Semiramis inseamna energie pozitiva, experienta originala, cultura, design si arta. Este scena amenajata creativ pentru turistul „fast follower”, care este informat, are gusturi exceptionale si nu se teme de era digitala. Semiramis este locul unde discutiile de afaceri sunt purtate cu placere, iar concediul devine o arta petrecerii timpului liber.

Cele 51 de camere de la Semiramis, dintre care 3 apartamente si un penthouse, au fost decorate in intregime de Karim Rashid. Iar fiecare camera este diferita. Rozuri pale sau translucide, verde crud in diverse texturi, tonuri de portocaliu si nuante subtile de galben sunt combinate in decorarea peretilor, in pardoseli si covoare, dar apar in alaturari vesele si in piesele de mobilier si micile obiecte de decor. Rezultatul: o atmosfera plina de energie pozitiva, incaperi luminoase si extravagante care iti ofera vederea lumii reale, o panorama foarte frumoasa a orasului Atena. Totul este stilizat si interpretat de Karim Rashid, de la cardurile pentru fiecare camera pana la meniu. Vei primi o cartela de acces in camera plina cu simboluri stranii, pe care le vei decripta in timpul sederii tale la Semiramis. Iar in fata fiecarei usi, in pardoseala te intampina mesajul „Welcome”, dar nu scris pe un covor, cum suntem obisnuiti, ci intr-un chenar din sticla, cu litere electronice care curg.

Preturile la camera pentru o noapte sunt intre 200 si 530 euro, in functie de preferintele tale: de la o camera dubla obisnuita pana la apartamentul penthouse.

In restaurantul hotelului gurmanzii se pot delecta cu orice fel de mancare din gastronomia greceasca, si internationala, intepretat de maestrii bucatari in maniera cosmopolita.

Intregul hotel este o galerie de arta moderna, pentu ca patronul sau, Dennis Ioannou, este un adevarat mecena. Pe langa piesele din colectia sa personala, hotelul Semiramis expune si opere avangardiste ale tinerilor artisti. Primul magazin ” Karim” se va deschide in Lobby si vei putea cumpara obiecte semnate Karim Rashid. Semiramis face parte din reteaua Design Hotels. Daca te-am facut curioasa, poti vizita adresele de internet www.semiramisathens.com si www.designhotels.com sau iti poti face o rezervare acolo, pentru vacanta de vara.