Hotelul care seamănă cu o grădină botanică (Poze)

De: Carmen Ulian / 26.10.2014, 14:00
Hotelul Parkroyal din Singapore este o oază de verdeață pe o junglă de oțel. Fiecare etaj are propria grădină botanică.

În Singapore există un hotel care iese în evidență prin verdeața abundentă prezentă. Pare că hotelul a fost construit în mijlocul unei grădini botanice. Este un simbol al naturii și tehnologiei, fiecare din cele 10 etaje este decorat cu o mulțime de plante verzi.

singapore

Acestea nu au doar rol estetic, ci absorb căldura tropicală din oraș acționând ca un răcitor natural. Sistemul de irigație pentru plante nu folosește apa orașului, ci apa din propriile bazine. Apa de ploaie este colectată aici, este folosită apoi la plante în procentul de care ele au nevoie de hidratare.

Această idee ecologică a adus hotelului și premiul „Green Mark Platinum”. În plus, aici există senzori de lumină, sisteme de ventilație pe coridoare naturale, camere de reciclare, sistem eficient de răcire în hotel, panouri solare și multe altele menite să ajute la conservarea resurselor.

singapore

La cele 357 de camere, clienții acestui hotel se pot bucura de 15.000 de metri pătrați de grădini naturale, piscină, spa, sală de sport și alte facilități.