Hotelul de Gheata de la Balea, inaugurat de Craciun

De: Gabriela Voicu / 07.12.2011, 12:06
Hotelul de Gheata de la Balea, inaugurat de Craciun
Hotelul de Gheata de la Balea Lac din acest an, cu tematica "Icy Sounds", va fi inaugurat in ziua de Craciun.

Hotelul de Gheata de la Balea Lac va fi inaugurat in ziua de Craciun. Constructia din acest an va avea conceptul „Icy Sounds”, fiecare camera urmand a fi denumita dupa un gen muzical.

Potrivit unui comunicat de presa transmis, ieri, de reprezentantii proiectului turistic „Hotelul de Gheata Balea Lac”, echipele de muncitori au inceput lucrarile la a saptea construtie de acest fel, amplasata la peste 2.000 de metri altitudine.

Muncitorii s-au axat doar pe extragerea blocurilor de gheata din Lacul Balea, fiecare «caramida» de gheata avand peste 40 de centimetri grosime si lungimea de aproximativ un metru, informeaza Mediafax.

Constructie Ice Hotel 2010

Pentru finalizarea Hotelului de Gheata din acest sezon vor fi folosite peste doua mii de asemenea bucati de gheata. Imediat ce cantitatea de zapada cazuta in zona va fi suficienta, vor fi montate primele cofraje de lemn si vor incepe lucrarile de ridicare a zidurilor hotelului.

De Craciun, vor fi disponibile si primele camere pentru cazarea celor dornici sa petreaca o noapte pe un pat de gheata, intr-o camera complet din gheata. Langa hotel va fi construit un iglu cu patru camere.