Hotelul de gheață de la Bâlea Lac, inaugurat la două luni de la deschidere

Apropo.ro / 28.02.2014, 09:42
Hotelul de gheață de la Bâlea Lac, inaugurat la două luni de la deschidere
Ministrul delegat pentru IMM-uri, Maria Grapini, și șapte dintre ambasadorii turismului românesc au inaugurat ieri cel de-al nouălea Hotel de gheață de la Bâlea Lac, Grapini spunând că, astfel, a dorit să prezinte lumii "locuri unice" din România.

Delegația a participat la o scurtă slujbă ținută în biserica de gheață de preoți de mai multe confesiuni, urmată de un scurt program artistic, după care ministrul Maria Grapini, ambasadorul Huo Yuzhen și primarul localițății Avrig, Arnold Klingeis, au tăiat panglica la intrarea în Hotelul de Gheață.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Întrebată dacă nu este cam târziu să inaugureze acum un obiectiv turistic în care se cazează turiști de dinainte de Crăciun, Grapini a răspuns: „Niciodată nu e prea târziu, spunem noi. Eu cred că promovarea nu o facem pentru o singură ediție sau pentru un singur sezon. Se face pentru România„.

Ambasadorii turismului românesc – Elisabeta Lipă, Helmut Duckadam, Ovidiu Lipan Țăndărică, Octavian Bellu, Dumitru Prunariu, naistul Nicolae Voiculeț și directorul Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu, Constantin Chiriac –  au declarat că nu au mai vizitat hotelul de gheață, deși au mai fost la Bâlea Lac.

„Este pentru prima oară când vizitez hotelul. Este fascinant. Îmi pare rău că nu am reușit să o aduc și pe soția mea. Poate ne găsim timp să mai venim o dată. De dormit, nu știu dacă aș vrea, dar de petrecut câteva ore într-un pat cu multe pături și cu cineva drag, de ce nu?„, a spus Helmut Duckadam.

Cel de-al nouălea Hotel de Gheață de la Bâlea Lac are 12 camere cu pat dublu, amenajate după tema „Baroque in Ice”,  un bar de gheață, unde se pot servi diverse băuturi, inclusiv specialități în pahare de gheață, dar și un restaurant pentru servirea mesei, unele preparate fiind servite pe platouri de gheață.