Hoți neinspirați: au luat 50 de euro pe o operă de artă ce valora 600.000 de euro

De: Marian Andrei / 06.12.2012, 16:40
Hoți neinspirați: au luat 50 de euro pe o operă de artă ce valora 600.000 de euro
Doi tineri care au furat o operă de artă "neprețuită" a sculptorului Henry Moore și au vândut-o la fiare vechi pentru 50 de euro au fost condamnați la un an de închisoare.

Angajații fundației Henry Moore din localitatea britanică Hertfordshire au avut neplăcuta surpriză de a descoperi, în luna iulie, că una dintre operele de artă ale celebrului sculptor, Ceasul Solar, fusese furată.

Fiind vorba despre o operă de artă aparținând celui mai celebru sculptor britanic al secolului XX, Henry Moore, cei mai mulți au crezut că este vorba despre un furt comandat și nu prea mai aveau speranță că „Ceasul” va mai fi găsit. Din fericire, un polițist a emis ipoteza că opera din bronz, în valoare de peste 600.000 de euro, ar fi putut fi furată pentru a fi valorificată la un centru de recuperare de metale vechi, așa că a fost publicat și un anunț pe canalul specializat Crimewatch.

Liam Hughes și Jason Parker, doi hoți nepricepuți: au luat 50 de euro pe o marfă de 600.000 de euro

Din fericire, patronul centrului de colectare urmărea Crimewatch, atfel că opera de artă a fost salvată de la distrugere (topire) și returnată fundației. Patronul a declarat apoi Poliției că a plătit celor doi tineri care i-au adus ceasul solar suma de 50 de euro.

Liam Hughes, de 22 de ani, și Jason Parker, în vărstă de 19 ani, au fost prinși luna trecută și au fost condamnați la câte un an de închisoare. Ei au recunoscut că au furat opera de artă, dar nu pentru valoarea ei, ci pentru a o vinde la fier vechi.