Hoții de buzunare au închis muzeul Luvru

De: Gabriela Voicu / 11.04.2013, 14:30
Hoții de buzunare au închis muzeul Luvru
Angajații muzeului Luvru din Paris nu mai pot face față hoților de buzunare prea agresivi și au intrat în grevă!

Angajații muzeului Luvru din Paris au intrat în grevă ieri, iar instituția a fost închisă pentru vizitatori.

Agenți de securitate ai celui mai mare muzeu de artă și istorie din Franța s-a revoltat din cauza problemelor create de hoții de buzunare, după ce situația a scăpat de sub control.

Conducerea de la Luvru a depus o plângere la Parchetul din Paris în decembrie 2012 și a cerut suplimentarea polițiștilor în instituție, pentru că se confruntau cu bande organizate de hoți de buzunare, între care și minori, care au devenit din ce în ce mai agresive.

Muzeul Luvru

Pe lângă vizitatorii care au fost jefuiți, mai mulți agenți de securitate au fost scuipați, insultați, amenințați și bătuți de membrii acestor bande care fură din buzunarele turiștilor. Ei spun că au depus mai multe plângeri, dar că nu au foat luate măsuri concrete. 

Circa 100 de agenți de pază s-au adunat în fața Ministerului Culturii, de care aparține muzeul parizian, unde o delegație a lor a fost primită ieri la prânz.

Muzeul Luvru din Paris primește anual 10 milioane de vizitatori. O mie de agenți de pază lucrează la Luvru, dintre care 470 sunt prezenți în fiecare zi în muzeu, potrivit conducerii instituției.