Hotii de cupru din Ungaria pun în pericol traficul feroviar

Apropo.ro / 08.08.2007, 13:58
Hotii de cupru din Ungaria pun în pericol traficul feroviar
Hotii de metale neferoase din Ungaria pun în pericol circulatia feroviara si siguranta cladirilor, furând cabluri de cupru din reteaua de cai ferate, burlanele bisericilor sau monumente stradale, relateaza cotidianul Magyar Nemzet, citat de MTI. Desi în 2006 au fost semnalate 1.193

Hotii de metale neferoase din Ungaria pun în pericol circulatia feroviara si siguranta cladirilor, furând cabluri de cupru din reteaua de cai ferate, burlanele bisericilor sau monumente stradale, relateaza cotidianul Magyar Nemzet, citat de MTI.

Desi în 2006 au fost semnalate 1.193 de furturi din reteaua feroviara, compania nationala MAV a anuntat ca doar zece la suta dintre hoti au fost prinsi.

Magyar Nemzet propune sporirea controalelor la cumpararea si vânzarea meterialelor neferoase, atragând atentia ca în prezent la centrele de colectare sunt primite, fara ezitari, obiecte furate.

Politicianul Karoly Herenyi, membru al formatiunii de opozitie MDF, va propune un proiect de lege care sa reglementeze activitatea în domeniul vânzarii si cumpararii materialelor.

Mediafax