Hoții de fier vechi au lăsat localități din Bulgaria și Romania în beznă

De: Marian Andrei / 24.04.2013, 12:34
Hoții de fier vechi au lăsat localități din Bulgaria și Romania în beznă
Mai multe localități din nord-estul Bulgariei au rămas fără energie electrică după ce hoți de fier vechi au furat componentele de susținere a unor stâlpi de înaltă tensiune, în apropierea localității constănțene Făclia, avaria afectând și localități din sudul județului Constanța.

Polițiștii constănțeni au declarat că în noaptea de marți spre miercuri persoane rămase deocamdată necunoscute au furat componentele de susținere a trei stâlpi de înaltă tensiune, în dreptul localității Faclia.

Intră pe vremea apropo pentru informații meteo detaliate

Cei trei stâlpi, de pe linia de înaltă tensiune dintre Isaccea și Varna, au fost apoi dărâmați, cel mai probabil de vânt, rupând astfel și firele de contact. În urma incidentului, linia a rămas nealimentată pe o distanță de aproximativ 70 de kilometri, lăsând fără energie electrică mai multe localități din sudul județului Constanța, dar și din nord-estul Bulgariei.

La fața locului se află mai multe echipe de interveție ale societății Transelectrica, care lucrează pentru a remedia avaria, iar polițiștii din Cernavodă încearcă să îi identifice pe hoți.