Hotii pandesc autocarele de calatori

Apropo.ro / 11.04.2008, 13:25
Hotii pandesc autocarele de calatori
Autocarele care vin din Italia, Spania, Franta sunt pandite la popasuri de catre hoti. Soferii de autocare spun ca isi fac datoria...

Autocarele care vin din Italia, Spania, Franta sunt pandite la popasuri de catre hoti. Soferii de autocare spun ca isi fac datoria, atentionand calatorii sa nu intre in vorba si sa nu joace jocuri de noroc in momentul in care autocarul face un popas.

Povestea este foarte cunoscuta, insa organele de control parca nu iau nicio masura in prevenirea acestor incidente.

Cum se intampla? Este foste simplu. Este un lucru normal ca autocarul venit, de exemplu din Italia, sa faca la un moment dat si un popas. Coboara soferul sa mai ia ceva de mancare, coboara calatorii sa se mai dezmorteasca, sa mai ia o gura de aer sau pentru alte necesitati. In momentul in care soferul coboara, atentioneaza pasagerii sa stea linistiti si sa nu intre in discutii cu nimeni, in vederea prevenirii oricaror incidente. Deci el isi vede de treaba si pe tine ca si pasager te lasa in plata nimanui. Din pamant, din iarba verde apar una, doua bande de hoti, care imediat isi aranjeaza masutele de alba neagra, improvizate, sau alte jocuri de noroc. Ok, nu te duci sa joci, insa sunt si personaje care efectiv te provoaca la cearta sau bataie. Din povestile celor care au trecut prin asemenea experiente am auzit ca trag de tine, ca niste sacali, sa te fure sub orice forma. Un tip a fost batut degeaba, iar in momentul in care a vrut sa filmeze ce se intampla, a ramas intins pe asfalt. O alta doamna povesteste ca i-au fost furati 1000 de euro, "cu japca". Unde era in aceste momente soferul? Bineinteles, ca dupa ce isi ating scopurile acestia dispar ca prin farmec. Unii mai bogati decat cei care au muncit pentru respectivele bunuri.

O corelare intre hoti si soferii de autocare nu ai cum sa nu o faci. Cum naiba sa stie hotii cand va sosi la popas autocarul, daca nu au anumite informatii? Aceasta treaba nu este verificata, insa daca hotii nu au vreun informator la firma de transport respectiva nu au de unde sa stie orarul si momentul in care se va face popasul. O fi vreo legatura?

Organele de control spun ca iau masuri inca de la primele incidente, insa unde sa ne uitam pentru rezultate? Mare rusine…

Alte benzi de hoti actioneaza chiar la sosire, profitand de agitatia care se creaza cand toata lumea coboara sa isi ia bagajele. Inca odata, politia spune ca lucreaza cu persoane si civile si in uniforme, insa, revenim, pe ce tabele sa ne uitam dupa rezultate?

Una peste alta, politia promite, drumul trebuie sa-l faci, la popas trebuie sa mai cobori ca sa te mai relaxezi, soferul isi face datoria… mai ramane doar ca hotii sa-si schimbe obiceiurile si sa ne astepte cu paine si sare la popasuri.

Ti s-a intamplat si tie sau stii si alte intamplari de acest tip?