Howard Stern, regele bancului porcos

Apropo.ro / 11.07.2005, 15:52
Howard Stern, regele bancului porcos
Pentru cei din afara Statelor Unite ale Americii, numele lui Howard Stern nu spune mare lucru. Cel mult, din cand în cand, ca știre de fapt divers, aflam ca un DJ american a încasat vreo amenda record din partea Federal Communications Commission (FCC, instituția corespondent a CNA

Pentru cei din afara Statelor Unite ale Americii, numele lui Howard Stern nu spune mare lucru. Cel mult, din cand în cand, ca știre de fapt divers, aflam ca un DJ american a încasat vreo amenda record din partea Federal Communications Commission (FCC, instituția corespondent a CNA de dincolo de Ocean).

Cu toate acestea, Stern e la el acasa un fel de instituție media; este în mod oficial cel mai bine platit DJ din lume, cu un salariu anual de 30 de milioane de dolari. Își spune „Regele media”.

Emisiunile lui, retransmise de 40 de posturi, au o audiența de 8 milioane de ascultatori, iar, la orice moment dat, în jur de 1,4 milioane de persoane asculta show-ul lui de patru ore. Ca termen de comparație, e mai mult decat numarul celor care urmaresc în fiecare dimineața programele CNN, Fox News și MSNBC la un loc…

Succesul lui uriaș are o explicație simpla: Stern e un geniu al vulgaritații, o referința absoluta în materie, și nu de azi, de ieri, ci de vreo 30 de ani încoace. Lista trasnailor lui radiofonice e un amestec suprarealist de inventivitate scatologica, sex și bancuri rasiste care ar face sa paleasca orice posibil concurent în materie. Pe langa show-ul lui, „South Park” arata a „Bambi”. De pilda, Stern e celebru pentru organizarea de întalniri între lesbiene în direct („lesbian dial-a-date”); sau pentru ca, o data, a convins o femeie sa aiba un orgasm în direct, spunandu-i sa se așeze pe un difuzor cu volumul dat la maximum. În 1982, a sunat, tot în direct, la linia aeriana Air Florida ca sa întrebe cat costa un bilet de la Washington National Airport pana la un pod de pe o șosea apropiata, la mai puțin de un kilometru (cu o zi înainte, un avion se prabușise în același loc, provocand 78 de victime).

În 1985, a fost concediat pentru „organizarea” (în direct, evident) a unor întalniri amoroase cuÂ… patrupede („bestiality dial-a-date”!). Alte subiecte abia daca pot fi menționate – ca de exemplu o practica sexuala inventata numita „blumpkin” (stai pe closet și, în timp ce natura își urmeaza cursul, se aplica sex oral; iar ce e un „nasty Sanchez” nu poate fi spus nici macar cu cele mai delicate eufemisme, nu insistați!).

Toate acestea, desigur, au avut un preț. Stern este cel mai amendat DJ din istorie, cu un total de 2,5 milioane de dolari platiți de radiodifuzorii care îi transmit show-ul. De anul trecut, însa, lucrurile s-au schimbat. Noua politica a FCC, de toleranța zero fața de indecența în programele radio-tv, cuplata cu ridicarea nivelului amenzilor de catre Congres, a facut din Howard Stern o afacere proasta. }inand cont de faptul ca amenzile se aplica fiecarei stații care preia show-ul (și pentru fiecare expresie indecenta în parte), amenda pentru o emisiune obișnuita a lui Stern ar putea atinge cifre astronomice: 5 milioane de dolari! În plus, acum exista și posibilitatea clara de revocare a licenței, iar prețul acesteia, pe o piața urbana mare (Chicago, Los Angeles sau New York), sare binișor de 200 de milioane… Pe scurt, pentru radiodifuzori, raportul dintre banii din publicitate și amenzi nu mai e sustenabil.

Subiecte-șoc

*Masturbarea pe o imagine a lui Aunt Jemima de pe o cutie de clatite („Matușa Jemima” e un fel de „Bunica” de pe o serie de produse alimentare de la noi; personajul e, în plus, și afroamericana; costul – o amenda de 600.000 de dolari.)

*Consumul de prajiturele dintre (nu de pe!) fesele unei femei

*Abilitatea de a distinge vaginele dupa aspect

*Sex oral cu mamifere patrupede

*Abilitatea unui barbat de a canta la pian cu penisul

*Erecția unui Moș Craciun dintr-un magazin

*Compararea vaginului cu șunca la conserva

*Defecarea pe steaua lui Rick Dees (un celebru DJ de muzica disco) de pe Hollywood Walk of Fame

*Defecarea în Cupa Stanley, trofeul campionatului nord-american de hochei

Citește mai multe despre șocantul Howard Stern numai în

Tags: