HP a lansat calculatorul grafic HP 39gs

Apropo.ro / 09.08.2006, 13:59
HP a lansat calculatorul grafic HP 39gs
Calculatorul grafic HP 39gs completeaza familia de calculatoare stiintifice a HP, adresandu-se elevilor si profesorilor de liceu. Calculatorul permite conectare prin infrarosu facilitand comunicarea datelor si aplicatiilor cu alte calculatoare HP compatibile si dispune de porturi USB si

Calculatorul grafic HP 39gs completeaza familia de calculatoare stiintifice a HP, adresandu-se elevilor si profesorilor de liceu.

Calculatorul permite conectare prin infrarosu facilitand comunicarea datelor si aplicatiilor cu alte calculatoare HP compatibile si dispune de porturi USB si RS232, care le ofera utilizatorilor posibilitatea de a salva sau descarca programe pe un PC atunci cand este necesar.

„Lansarea noului produs reprezinta pentru HP continuarea unei activitati de aproape 35 de ani de creare de produse inovatoare, care a condus la dezvoltarea peisajului calculatoarelor de buzunar”. Memoria generoasa a calculatorului HP 39gs le permite utilizatorilor sa creeze aplicatii si sa-si salveze activitatea – note, schite, ecuatii, formule, grafice si mici aplicatii (aplet).

Unul dintre aplet-urile importante este HP Solve, care le permite elevilor sa gaseasca orice variabila necunoscuta fara sa fie necesara reintroducerea sau modificarea ecuatiei originale. Aplet-urile pot fi folosite si ca blocuri pentru constructia de aplicatii de dimensiuni mai mari.

HP 39gs include facilitati importante, usor de utilizat, cum este cea de afisare a simbolurilor, numerelor si graficelor pe un ecran impartit in doua, dinamic si usor de citit, care permite analize comparative. Este utilizata notatia algebrica obisnuita astfel incat introducerea datelor se face si arata exact ca in cazul ecuatiilor scrise pe hartie. Noua memorie Flash ROM permite actualizarea ulterioara a sistemului, iar capacul culisant asigura o mai buna protectie a ecranului.

In unele colegii din Statele Unite este permisa folosirea calculatorului HP 39gs la examenele de admitere. Calculatorul beneficiaza de serviciile si suportul asigurate de HP.