Hrănești oamenii nevoiași? Poți ajunge la închisoare

De: Carmen Ulian / 06.11.2014, 11:00
Nu este o glumă! I s-a întâmplat unui bătrânel de 90 de ani din SUA care, a fost reținut, după ce a hrănit gratuit oamenii străzii.

Bătrânelul de 90 de ani din Florida ajută cu mâncare oamenii fără adăpost încă din 1991, împreună cu o echipă de voluntari.

Arnold Abbott riscă până la 60 de zile de închisoare și o amendă de 500 de dolari pentru că a hrănit oamenii fără adăpost. Acest lucru s-a întâmplat în Fort Lauderdale, Florida, unde este interzis acest gest umanitar.

arnold

Arnold (în alb) înconjurat de polițiștii care îi confiscau mâncarea

Oamenii legii l-au arestat de pe stradă, de lângă un grup de nevoiași. Alături de el au mai fost ridicați și alți doi oameni ai bisericii, care obișnuiesc să organizeze mese gratuite pentru oamenii de pe străzi în fiecare săptămână. Sute de astfel de oameni au șansa unei mese calde prin intermediul lor.

Arnold a scăpat de închisoare și i-a fost interzis să mai hrănească, pe plajă, oamenii de pe străzi. Apoi a dat în judecată autoritățile, care au descoperit că regula era împotriva Constituției. Noua lege are șanse să fie aplicată în Seattle, Los Angeles, Phoenix, Dallas și Philadelphia.

Unul dintre lobiștii orașului Fort Lauderdale a declarat presei că descurajarea și interzicerea hrănirii oamenilor străzii este un lucru pozitiv.

Arnold Abbott nu se lasă și va continua procesele cu autoritățile până la un rezultat pozitiv.

arnold

Arnold, săltat de polițiști

Noile reguli impuse cer ca grupurile de nevoiași care primesc mâncare gratis să se afle la cel puțin 150 m distanță de proprietățile rezidențiale.

Nu doar autoritățile sunt deranjate de nevoiași, ci și unii locuitori și, mai ales, agențiile de turism, care au mai puține solicitări.

Arnold continuă și astăzi să-și ajute semenii și și-a creat organizația bazată pe voluntariat Love Thy Neighbour, în acest scop.