Huaxi, cel mai bogat sat din China (Poze)

Apropo.ro / 09.10.2013, 10:30
În Huaxi, fiecare locuitor are un venit de peste 250.000 de dolari pe an, au mașini de lux, elicoptere pe post de taxiuri. Bogăția lor nu se oprește aici...

În ultimii 30 de ani, cei 2.000 de locuitori din satul Huaxi din China formau o comunitate unde veniturile erau sub limita existenței.

Vremea apropo îți oferă mai multe informații despre vremea din orașul tău

Mulțumită ambiției unui afacerist capitalist chinez, satul a devenit un simbol al bogăției din China. Afaceristul Wu Renbao a investit în mai multe companii pe care le-a dezvoltat în zonă: transport, oțel, tutun, textile, agricultură, turism, etc. Din cei 2.000 de locuitori, 1.600 fac parte dintre cei care au contribuit la fondarea companiei Jiangsu Huaxi Group. Toți sunt acționari la această companie, care în 2011 a avut o cifră de afaceri de 7 miliarde de dolari.

În Huaxi se lucrează 7 zile din 7. Nu există zi liberă. Banii sunt reinvestiți în dezvoltarea companiei. Din cei mai săraci locuitori ai Chinei, sătenii de aici au devenit cei mai bogați, fiind cunoscuți acum în lumea întreagă.

huaxi

Fiecare locuitor are un venit de 250.000 de dolari pe an, mașini de lux, folosesc elicopterul pe post de taxi pentru a se deplasa mai repede. Aici, fiecare trăiește după standarde ridicate.

Dezvoltarea continuă, astfel că au început să cumpere pământurile din jur mărind suprafața satului.

Acum sunt vizitați de milioane de turiști anual care vin să vadă cât de mult au progresat și atracțiile locale. Ei au construit replici după Arcul de Triumf din Paris, după Opera din Sidney, au hotel cu 826 de camere, 3.000 de angajați – clădirea este un zgârie nori ce a costat 472 de milioane de dolari, iar la etajul șase tronează impunător un taur din aur, în mărime naturală a cărei valoare se ridică la 47,2 milioane de dolari.

Dacă vi se pare prea mult, atunci mai aflați că fiecare sătean are dreptul la o casă, o mașină, servicii medicale gratuite, educație gratuită.

huaxi

Wu, 84 de ani, a creat o ierarhie după importanța locuitorilor în care cei mai apropiați sunt cei 2.000 de săteni, după care urmează rezidenții – 35.000 la număr, și care vor fi și mai mulți în perioada următoare dată fiind rapiditatea cu care se dezvoltă satul. Salariul mediu este undeva la 500 de dolari pe lună. Aici este paradisul celor care vor să muncească – un sat socialist modern. 60 de companii existente sunt deținute de băștinași.

Pentru că Wu Renbao a fost secretar în Partidul Comunist el are spirjinul clasei politice în ceea ce vrea să dezvolte. Wu vrea să construiască clădiri inspirate din Estul Mijlociu, zgârie nori.

Când a construit clădirea înaltă de 328 de metri din sat, Wu a fost întrebat de ce o vrea atât de înaltă, iar răspunsul lui a fost: „Pentru că este la fel de înaltă precum cea din Beijing, iar în cultura chineză 32 este un număr asociat cu afacerile iar 8 reprezintă prosperitatea”. În plus, se folosesc de clădirile înalte pentru a lăsa spațiul necesar dezvoltării economiei.

huaxi

„Noi am avut o viață grea. Trăiam de pe o zi pe alta, mâncam tărâțe și nu aveam nimic în portofele. Nu cred că este rău să extinzi economia și să îmbogățești oamenii. În opinia noastră e prioritar”, spune Wu.

„Satul” Huaxi este un model pentru celelalte din zonă, care doresc să le urmeze exemplul pentru a-și îmbunătăți condițiile de trai.