Huaxia, cimitirul morților vii

De: Marian Andrei / 29.11.2013, 12:30
O idee de afaceri a unui chinez este caracterizată drept macabră de locuitorii din zonă și este posibil să îl trimită pe afacerist la închisoare.

Dorind să exploateze cât mai bine pământul pe care îl deține în apropierea localității Huaxia, de lângă Beijing, proprietarul a construit un cimitir.

Intră pe vremea apropo pentru informații meteo detaliate

Ceea ce îi scandalizează pe locuitorii din zonă este faptul că pe pietrele funerare au fost trecute numele unor persoane din Huaxia care sunt în viață, în speranța că, după moarte, rudele le vor înmormânta acolo.

Ideea părea foarte bună și, mai ales bănoasă, ținând cont că un loc de veci costă până la echivalentul a 12.000 de euro iar cerere există în permanență. Mai mult, potrivit tradiției chineze, cu cât ești mai influent în viață, cu atât va fi mai fastuoasă și mai scumpă înmormântarea.

Afaceristul nu a luat însă în calcul indignarea celor ale căror nume au fost trecute pe monumentele funerare, care l-au reclamat autorităților. Aceștia chiar au denumit afacerea „cimitirul morților vii„.

„Este incorect să furi numele oamenilor și să le treci pe pietrele funerare. Noi credem că acțiunea sa este ilegală, dar mai studiem încă legislația. Parerea mea este că va fi condamnat pentru fraudă”, a fost răspunsul prompt al oficialilor.