Hugh Laurie din „Dr. House”, în concert pe 12 iulie 2014 la București

De: Carmen Ulian / 24.03.2014, 10:00
Hugh Laurie din
Actorul și cântărețul britanic Hugh Laurie - din serialul de televiziune "Dr. House" - va concerta pe 12 iulie, la complexul Romexpo din București.

Starul britanic Hugh Laurie a jucat rolul principal, cel al medicului Gregory House, în serialul de televiziune „Dr. House”, care s-a încheiat în 2012, după cel de-al optulea sezon.

Pentru că distracție și pentru că informație! Noi te placem, tu ne PLACI?

Anul trecut, Hugh Laurie și-a lansat cel de-al doilea album muzical din carieră, „Didn’t It Rain”. Albumul, care include piese jazz și blues, urmează materialului discografic lansat de Hugh Laurie în 2011, o colecție de piese blues intitulată „Let Them Talk”.

Lansarea acestui prim album a fost urmată de un turneu de promovare, Laurie susținând primul său concert live din carieră în Germania, la Hamburg, în aprilie 2011.

„A fost una dintre cele mai teribile experiențe din viața mea”, declara, la momentul respectiv, pentru The Hollywood Reporter, Hugh Laurie despre acest prim concert. El a adăugat că s-a gândit la modul serios să apese alarma pentru incendii pe care o văzuse în holul clubului unde a susținut concertul, pentru a-l anula în ultimul moment.

Ulterior, Laurie a susținut alte peste 100 de concerte. Primul său album s-a vândut în peste un milion de copii, iar vedeta în vârstă de 54 de ani a susținut concerte, alături de trupa sa, The Copper Bottom Band, în SUA, Europa, America de Sud și Rusia.

Noul album al lui Laurie, care cântă la pian de la vârsta de 6 ani, include piese datând din epoca pionierilor genurilor blues și jazz – W.C. Handy („St Louis Blues”) și Jelly Roll Morton („I Hate A Man Like You”) -, dar și cântece mai noi, precum cele ale Dr. John („Wild Honey”) și Alan Price of The Animals („Changes”).

Hugh Laurie și The Copper Bottom Band au pornit din nou în turneu în America de Nord, în octombrie 2013.